1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

OBIECTIV.INFO: Efectul Cipru în România - Companiile au retras 10 miliarde de lei din bănci

În  primul trimestru al acestui an depozitele deţinute de persoanele juridice la instituțiile de credit din România au scăzut cu 10 miliarde lei, se arată într-un raport al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

20 mai, 2013 | Obiectiv.info

Declinul depozitelor în lei ale persoanelor juridice a fost mult mai pronunțat pentru depozitele de peste 100.000 euro. Această teamă a companiilor a apărut în urma declanşării crizei cipriote, scrie Obiectiv.info.

În primul trimestru al anului 2013 a continuat descreșterea valorii depozitelor din sistemul bancar, la 31 martie 2013 consemnându-se 303,7 miliarde lei, în scădere cu 3,6% față de trimestrul anterior, respectiv cu 2,2% la nivelul anului, se spune în documentul FGDB. În termeni reali, s-au înregistrat reduceri de 5,2% față de sfârșitul anului 2012, respectiv 7,1% față de perioada similară a anului precedent. Modificarea trimestrială de -11,3 miliarde lei a depozitelor la instituțiile de credit din România a fost determinată în cea mai mare parte de scăderea cu 10 miliarde lei a valorii depozitelor în lei deținute de persoanele juridice la instituțiile de credit participante la FGDB. Citeşte mai mult despre efectul crizei cipriote în România pe obiectiv.info

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO