1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Efectul plecării Tnuva din România-vânzări în creştere la producătorii locali de lactate

Plecarea peste noapte a producătorului israelian de lactate din România are şi efecte pozitive. Carmo-Lact, producătorul brandului de lactate Monor, a avut creşteri ale vânzărilor peste medie. 

14 mai, 2012 | | ECONOMICA.net

Carmo-Lact Prod SRL, producătorul de lactate din Bistriţa Năsăud, care comercializează sub brandul Monor, a avut în primele luni ale anului creşteri de peste 30% a vânzărilor, printre motive numărându-se şi ieşirea din piaţă a producătorului israelian Tnuva.

"În aprilie creşterea a fost de 12%, dar în ianuarie a fost de 21%, iar în februarie de 30%. La brânza Făgăraş am avut o creştere importantă, în mare parte datorită plecării Tnuva din România, pentru că se concura oarecum cu brânza lor cottage", a declarat pentru ECONOMICA.NET Alin Neagoş, directorul economic al companiei. Acesta explică că un alt factor de creştere a fost vremea, are a dus la scăderea importurilor şi a creat panică în rândul populaţiei. "Când oamenii se sperie cumpără foarte mult", mai spune managerul Carmolact.

Investiţii noi

Compania este în curs de finalizare a unei investiţii de aproximativ 1,8 milioane de lei (400.000 de euro) din fonduri europene într-o nouă linie de producţie caşcaval, mozarella şi ricotta, proiect ce se va finaliza în toamna acestui an. Producătorul a investit în 2010 alte aproximativ 4 milioane de euro în construcţia unei ferme zootehnice cu o capacitate de 35.000 de litri de lapte pe zi, în localitatea Monor din judeţul Bistrişa.

Carmo-Lact deţine trei fabrici de lactate şi trei ferme şi distribuie în toate lanţurile de magazine moderne, cu excepţia Kaufland. Societatea a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de peste 53 de milioane de lei (12 milioane de euro)  şi un profit net de 1,1 milioane de lei (261.000 de euro). Acţionarii firmei sunt oamenii de afaceri Ioan Neagoş şi Creoşteanu Eugen-Adrian. 

 

 

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO