Efectul preluării Olympic Air: Aegean Airlines revine în România

Compania aeriană Aegean Airlines a semnat în urmă cu două zile un acord definitiv cu Marfin Investment Group pentru preluarea Olympic Air. Transferul tuturor acţiunilor Olympic Air au fost transferate în aceeaşi zi. Fiecare companie îşi va păstra numele, logo-ul şi avioanele. 
Andrada Ghira - vin, 25 oct. 2013, 10:41
Efectul preluării Olympic Air: Aegean Airlines revine în România

Grecii de la Aegean au avut curse pe ruta Bucureşti-Atena, dar s-au retras în 2011. Companiile care mai operează zboruri de la Bucureşti spre capitala Greciei sunt Olympic şi foloseşte un avion De Havilland DHC-8 400 Series şi Tarom, cu A318.

După noua achiziţie, de la 1 noiembrie, Aegean, care are în flotă 30 de avioane Airbus, va folosi un avion A320-200 pe rutele spre Bucureşti şi Sofia, aşa cum se poate observa din sistemul de rezervări al Olympic Air.

Avioanele A320-200 au o capacitate de 169 de pasageri, în timp ce modelul Dash 8-400 poate transporta doar 78 de pasageri.

În schimb, Olympic va opera cu o parte din avioanele Dash 8-400 pe rutele Aegean, de la Atena spre Mytilene, Santorini şi Chania.

Cât a costat preluarea Olympic Air 

Valoarea tranzacţiei de preluare a companiei Olympic Air a fost stabilită la 72 de milioane de euro, ce urmează a fi plătite în rate, a anunţat compania Aegean Airlines. Pe data de 22 octombrie a fost plătită suma de 20 de milioane de euro, iar restul va fi plătit în cinci rate anuale egale, din care prima a fost plătită pe data de 23 octombrie.

La finalizarea tranzacţiei, Olympic Air va deveni o subsidiară a Aegean, iar fiecare companie îşi va păstra numele, logo-ul şi flota de avioane. Pe 31 octombrie, compania va susţine o conferinţă de presă în care va anunţa plaanurile de viitor.

Aegean Airlines şi Olympic Air în cifre

Compania Olympic Air a fost fondată în 1957 de magnatul Aristotle Onassis. La privatizararea companiei în 2009, după ce a fost prost condusă decenii la rând de către guvernul grec, Aegean a oferit 170 de milioane de euro pentru preluarea Olympic, dar a pierdut în faţa celor de la Marfin. Cele două companii au încercat în perioada 2010-2011 să fuzioneze, dar Comisia Europeană nu le-a permis.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...