EFG Eurobank şi-a vândut subsidiara din Turcia pentru 355 milioane de dolari

Grupul bancar elen EFG Eurobank, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat luni că îşi va vinde subsidiara din Turcia, Eurobank Tekfen, către Burgan Bank din Kuweit, într-o tranzacţie de 355 milioane de dolari care va consolida capitalul celei de a doua mari bănci elene, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 09 apr. 2012, 20:57
EFG Eurobank şi-a vândut subsidiara din Turcia pentru 355 milioane de dolari

„Banca a semnat astăzi un acord cu EFG Eurobank referitor la preluarea unei participaţii de 99,26% din acţiunile Eurobank Tekfen pentru 99 milioane dinari kuweitieni”, a anunţat Burgan într-un comunicat.

De asemenea, în cadrul acordului convenit, Burgan (divizia de commercial banking a Kuwait Projects Co -KIPCO), va absorbi credite în valoare de aproximativ 280 de milioane de dolari acordate de EFG către subsidiara sa din Turcia.

Eurobank Tekfen, un parteneriat între EFG Eurobank şi compania turcă Tekfen Holding, a fost scoasă la vânzare în luna iulie a anului trecut.

Separat, compania turcă Tekfen Holding a anunţat luni că a semnat un acord cu Eurobank Holding referitor la vânzarea participaţiei sale de 29,26% din acţiunile Eurobank Tekfen către Eurobank Holding sau un potenţial cumpărător desemnat de holding.

Tranzacţia vine într-un moment în care băncile greceşti, afectate de criza datoriilor suverane, încearcă să-şi consolideze baza de capital şi să facă faţă unei recesiuni prelungite şi unei creşteri a creditelor neperformante pe piaţa grecească.

Eurobank Tekfen are o reţea de aproximativ 60 de sucursale şi se numără printre primele 20 de bănci din Turcia. Portofoliul său de credite se ridică la 1,5 miliarde de euro. Vânzarea subsidiarei sale din Turcia va consolida indicatorul de capital Core Tier 1 al EFG Eurobank cu aproximativ 60 de puncte de bază, sau aproximativ 300 milioane de euro.

În România, grupul EFG Eurobank deţine controlul asupra Bancpost S.A., EFG Eurobank Finance S.A., EFG Eurobank Securities S.A, EFG Leasing IFN S.A., EFG Eurobank Property Services S.A., EFG Retail Services IFN S.A., Eliade Tower S.A., IMO Property Investments Bucureşti S.A., IMO-II Property Investments S.A. Retail Development S.A., Seferco Development S.A, S.C. EFG Eurolife Asigurări de Viaţă S.A., S.C.EFG Eurolife Asigurări Generale S.A. şi EFG IT Shared Services S.A.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...