EFT vrea să investească cel puţin 50 de milioane euro în România

Energy Financing Team (EFT) vrea să investească minimum 50 de milioane de euro, în România, într-o hidrocentrală sau termocentrală pe cărbune, după ce va înființa un fond special pentru energie, a declarat, luni, într-o conferință de presă, Milos Hamovici, vicepreședinte și acționar al grupului.
Economica.net - lun, 23 sept. 2013, 15:06
EFT vrea să investească cel puţin 50 de milioane euro în România

„Vrem să investim minimum 50 milioane euro, fie într-o hidrodrocentrală, fie într-o termocentrală pe cărbune. Totuși, ne gândim că mai degrabă am investi într-o termocentrală. Planul nostru este ca în următorii ani să creăm un fond mare pentru energie pentru a avea capacitatea de a investi în mai multe proiecte în regiune, incluzând și România. Credem că vom investi în energie termo. Noi intrăm cu proiectul care va produce energie și apoi o vindem în piață. Acum suntem în discuții pentru crearea fondului”, a spus Hamovici.

Acesta este de părere că realizarea acestui fond va dura circa 6 luni—un an, „apoi vom trece la lista de proiecte și le vom identifica pe cele mai bune”.

EFT Group, unul dintre cele mai importante grupuri europene, care desfășoară tranzacții cu energie electrică și realizează investiții în sectorul energetic, în zona Europei Centrale și de Sud-Est.

EFT Group este prezent, prin filialele sale, în Germania, Lituania, Austria, Italia, Grecia, Ungaria, Slovenia, România, Bulgaria, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Turcia. Principalele activități ale grupului sunt schimburile transfrontaliere de energie electrică, tranzacții cu alte companii de electricitate, precum și furnizarea energiei electrice consumatorilor eligibili.

EFT România este prezentă pe piața românească de energie electrică începând cu anul 2005, deținând licență de furnizare energie electrica nr. 702, emisă de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

EFT România tranzacționează cantități de energie electrică prin operațiuni de import—export, contracte bilaterale cu alți furnizori și consumatori industriali.

Printre foștii și actualii clienți importanți ai EFT România se regăsesc rafinăria Petrotel Lukoil, Stirom—producător de recipiente din sticlă, precum și toate fabricile de ciment de pe întreg teritoriul țării ale Holcim România și Lafarge România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...