Șeful asociației concesionarilor Dacia Renault, despre parteneriatul anunțat de Euroins:”Nu s-a pus problema unui acord. Sunt înțelegeri private”

Membrii ACODAREN au semnat înțelegeri particulare cu Euroins, asociația nefiind implicată în niciun fel în negocieri, fiind exclusă semnarea unui contract la nivelul întregii entități, spune, pentru ECONOMICA.NET, Mihai Verbiță, președintele ACODAREN, asociația concesionarilor Renault, Dacia și Nissan din România. Anterior, Euroins anunțase un parteneriat cu asociația și, mai mult, în forma inițială a comunicatului de presă, a vorbit despre "tarife de referință" stabilite de comun acord, în condițiile în care ACODAREN face încă obiectul unei investigații a Consiliului Concurenței care vizează tocmai posibile înțelegeri privind tariful pentru ora de manoperă. Șeful ACODAREN exclude posibilitatea stabilirii un tarif de referință.  
Şerban Buşcu - joi, 16 iul. 2020, 07:47
Șeful asociației concesionarilor Dacia Renault, despre parteneriatul anunțat de Euroins:

” Asociația nu a avut nicio implicare în negocierile pe care Euroins le-a dus cu fiecare service în parte. Singurul moment în care ACODAREN s-a implicat a fost atunci când a cerut conducerii Euroins o persoană de contact cu care membrii săi să poată discuta despre restanțele pe care Euroins le avea. Am obținut aceste contacte, iar apoi fiecare firmă a  negociat separat . Din câte știu, s-au mișcat destul de repede. În 3-4 zile au fost încheiate înțelegerile.”, ne-a declarat Verbiță.

În ceea ce privește comunicatul emis de către Euroins, președintele ACOAREN spune că nu a fost consultat înainte și că  fost și el surprins de formulările care vorbeau despre tarife de referință.


” Am fost și eu surprins de prima formă a comunicatului de presă, pentru că nu am fost consultați anterior. Este exclusă stabilirea unui tarif de referință la nivelul întregii asociații. Dacă mă întrebați, nici nu știu ce tarife au stabilit cu fiecare membru în parte”,  a spus Verbiță.

Vedeți aici anunțul Euroins precum și detalii despre problemele pe care firma le are cu service-urile.


Amintim că Euroins este una dintre cele mai reclamate firme de asigurări din România( a ajuns la un volum de 1.500 de petiții pe lună), fiind și amendată de mai multe ori pentru probleme cu gestionarea și plata dosarelor de daună. Cel mai recent, săptămâna trecută, directorul general și directorul general adjunct al firmei au fost amendați pentru că nu au reușit să respecte termenele din planul de măsuri impus de ASF.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA susţin că există „probe” că Rusia a făcut planuri pentru o agresiune împotriva Ucrainei
SUA susţin că există „probe” că Rusia a făcut planuri pentru o agresiune împotriva Ucrainei
SUA au evocat miercuri "probe" care ar arăta că Rusia ia în calcul "importante acţiuni agresive împotriva Ucrainei" ...
INSP: În săptămâna 22 – 28 noiembrie, 88,4% din decesele înregistrate – la persoane nevaccinate anti-COVID
INSP: În săptămâna 22 – 28 noiembrie, 88,4% din decesele înregistrate – la persoane nevaccinate anti-COVID
Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că, în săptămâna 22 - 28 noiembrie, 88,4% din decesele înregistrate ...
Decizie incredibilă în Austria – Guvernul anunţă că va renunţa la extinderea reţelei de autostrăzi, sub presiunea Ecologiştilor
Decizie incredibilă în Austria – Guvernul anunţă că va renunţa la extinderea reţelei de autostrăzi, sub presiunea ...
Austria va renunţa, sub impulsul Verzilor, la mai multe proiecte de extindere a reţelei de autostrăzi pentru a combate ...