1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

EGV inveşteste 600.000 de euro în noua companie de mobilitate urbană pornită de Mihai Rotaru, co-fondatorul Clever Taxi

Early Game Ventures (EGV) anunță o rundă de investiții de peste 600.000 de euro în startup-ul Neobility, înființat şi condus de Mihai Rotaru, antreprenor cu state vechi în tehnologia dedicată mobilității. Anterior Neobility, Mihai Rotaru a înființat şi condus Clever Taxi, achiziționat recent de grupul Daimler. La rundă a participat şi Simple Capital, vehiculul de investiții al lui Andrei Pitiș, care a fost şi primul angel investitor în Clever Taxi.

29 noi, 2019 | | ECONOMICA.net

Neobility dezvoltă tehnologii care sprijină noul val de soluții de mobilitate urbană la nivel global, cu obiectivul de a îmbunătăți radical capacitatea şi viteza de deplasare a locuitorilor oraşelor.

„Cele mai multe dintre inițiativele în domeniul mobilității urbane soluționează nevoi personale: bicicletele, trotinetele şi scuterele electrice sunt soluții last mile pentru fiecare dintre noi luați individual. Însă ceea ce face Neobility este să regândească şi să rezolve nevoile de transport în comun. Acestă abordare are ca efect eliberarea traficului, eficientizarea consumului de energie, creşterea calității aerului, în cele din urmă, creşterea gradului de confort şi scurtarea timpilor de tranzit pentru un număr mare de oameni," a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner al EGV.

„Ambițiile noastre sunt globale încă din prima zi, iar miza este uriaşă. Viziunea pe termen lung a Neobility este să devină o platformă pe care oraşele să o adopte pentru a-şi optimiza transportul public – aceasta presupunând şi o integrare perfect funcțională cu celelalte soluții de transport personal. Problema mobilității urbane are impact direct în sănătatea oamenilor, cât şi în dezvoltarea economică şi imobiliară a orașelor. O îmbunătățire adusă în acest domeniu poate avea un efect de bulgăre de zăpadă pentru întreaga societate. Căutam oameni pasionați care vor să ni se alăture în această misiune şi îi așteptăm să ne scrie", a declarat Mihai Rotaru, founder și CEO al Neobility.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO