EIT – Forum Auto a început deschiderea comenzilor în România pentru modelul Volvo XC40 Recharge Pur Electric

EIT – Forum Auto, importatorul Volvo Cars în România, a anunțat marți că a început primirea comenzilor pentru XC40 Recharge, primul model complet electric al producătorului suedez.
Ion Dobreanu - mar, 23 nov. 2021, 17:15
EIT – Forum Auto a început deschiderea comenzilor în România pentru modelul Volvo XC40 Recharge Pur Electric

XC40 Recharge, derivat din SUV-ul de mici dimensiuni XC40, câștigător al mai multor premii și unul dintre cele mai bine vândute modele ale mărcii, este primul dintr-o familie de modele Volvo complet electrice. Reprezintă o adevărată piatră de hotar pentru Volvo Cars în România: primul model pur electric al companiei și printre primele modele Volvo cu un nou sistem de infotainment alimentat de sistemul de operare Android de la Google.

În următorii ani, Volvo Cars va continua să lanseze modele pur electrice, deoarece urmărește ca până în 2025, 50% din vânzările globale să fie reprezentate de modele pur electrice, restul fiind reprezentat de versiuni hybrid. Recharge este denumirea gamei ce cuprinde toate modelele Volvo cu un grup motopropulsor complet electric sau plug-in hybrid.

„Am spus acest lucru de mai multe ori în trecut: pentru Volvo Cars, electrificarea este viitorul”, a declarat Cristina Stoian, Sales & Network Development Manager EIT – Forum Auto.

„Astăzi facem un nou pas important în această direcție prin deschiderea comenzilor în România pentru modelul XC40 Recharge Pur Electric”, a mai spus Stoian.

XC40 Recharge este tot ce așteaptă clienții de la un Volvo, fiind disponibil pentru comandă în două versiuni de motorizare, P6 și P8. Pentru versiunea P8 grupul motopropulsor de ultimă generație complet electric oferă tracțiune integrală, o autonomie de peste 400 km (WLTP) și o putere de 408 CP, în timp ce versiunea P6 oferă de asemenea o autonomie de peste 400 km (WLTP) cu 231 CP disponibili doar pe puntea față. Bateria poate fi încărcată până la 80% din capacitatea sa în 40 de minute la un sistem de încărcare rapidă cu curent continuu de 150 kW, indiferent de versiunea de motorizare aleasă.

Prețul versiunii XC40 Recharge P6 pornește de la 41.176 de euro fără TVA, iar versiunea XC40 Recharge P8 are un preț de pornire de 48.319 euro fără TVA. Ambele versiuni includ în preț pachetul de servicii „Care” format din: 3 ani de garanție ai autoturismului, asistență rutieră pentru 3 ani, un pachet de mentenanță service pe 3 ani și pentru un cost adițional, un pachet de asigurare CASCO pe 3 ani (dezvoltat în parteneriat cu Omniasig Vienna Insurance Group Romania). De asemenea, subvenția acordată de Ministerul Mediului pentru achiziția autovehiculelor electrice, în valoare de 45.000 lei, consolidează poziția competitivă pe care modelul XC40 Recharge o are în segment.

Volvo

Mulțumită parteneriatului încheiat de Volvo Cars cu Plugsurfing – unul dintre cele mai mari agregatoare de rețele de încărcare din Europa – posesorii modelului XC40 Recharge își vor putea încărca mașina prin intermediul unei cartele de reîncărcare contactless sau prin aplicația smartphone dedicată, la oricare dintre cele peste 200.000 de puncte de încărcare partenere Plugsurfing, din 38 de țări europene. Toate costurile și plățile sunt procesate lunar, fără ca Plugsurfing să condiționeze clienții printr-un abonament necesar pentru utilizarea serviciul.

Prin intermediul aplicației Plugsurfing sau a sistemului de infotainment operat de Android, clienții care dețin o mașină electrică Volvo pot filtra punctele de încărcare după locație, disponibilitate în timp real și viteză de încărcare. Aplicația oferă, de asemenea, informații despre prețuri pentru fiecare punct de încărcare, făcând procesul ușor și transparent.

Fiecare model Volvo din gamă include o versiune Recharge, de la SUV-ul de mici dimensiuni XC40, la modelele din Seria 60, până la vârful de gamă, XC90. Volvo Cars este singurul producător auto care oferă o variantă plug-in pentru fiecare model din gama sa.

Despre Volvo Car Group

Volvo Cars a fost fondată în 1927. Astăzi, este una dintre cele mai cunoscute și respectate mărci de mașini din lume, cu vânzări de 661.713 mașini în aproximativ 100 de țări de-a lungul anului 2020.

Începând din decembrie 2020, Volvo Cars a înregistrat aproximativ 40.000 (41.500) de angajați cu normă întreagă. Sediul central Volvo Cars, dezvoltarea produselor, departamentele de marketing și administrative sunt situate în principal în Göteborg, Suedia. Sediul central al Volvo Cars pentru APAC este situat în Shanghai. Principalele fabrici de producție auto ale companiei sunt situate în Göteborg (Suedia), Ghent (Belgia), Carolina de Sud (SUA), Chengdu și Daqing (China), în timp ce motoarele sunt fabricate în Skövde (Suedia) și Zhangjiakou (China) și componentele caroseriei în Olofström (Suedia).

XC40 Recharge și gama de modele Recharge sunt dovezi tangibile ale noului plan de acțiune al producătorului suedez, materializat în conformitate cu acordul recent semnat la Glasgow în cadrul COP26 privind schimbările climatice, toate acestea sprijinind ambiția Volvo Cars de a deveni o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2040.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...