Elbit Systems a primit un contract de 120 de milioane de dolari pentru furnizarea de echipamente Armatei Române

Elbit Systems a primit un nou contract, de 120 de milioane de dolari, pentru furnizarea de turele, staţii de luptă şi sisteme de mortiere pentru Forţele Armate Române, conform unui comunicat al companiei, remis, vineri, AGERPRES.
AGERPRES - vin, 03 mart. 2023, 14:19
Elbit Systems a primit un contract de 120 de milioane de dolari pentru furnizarea de echipamente Armatei Române

„Elbit Systems Ltd a anunţat astăzi că filialei sale din România, Elmet International SRL, i s-a atribuit un contract subsecvent în valoare de 120 milioane de dolari de la General Dynamics European Land Systems (GDELS) pentru furnizarea de turele telecomandate, mitraliere telecomandate (RCWS) şi sisteme de mortiere pentru transportorul blindat ‘Piranha 5’ al Forţelor Armate Române. Lucrările vor fi efectuate în România pe o perioadă de trei ani”, se menţionează în comunicat.

În cadrul contractului, Elbit Systems va furniza turele UT30 MK2, RCWS şi sistemele de mortiere SPEAR, toate complet integrate la bordul APC „Piranha V” al GDELS. UT30 MK2 de la Elbit Systems este o turelă uşoară fără operator de 30mm care integrează sisteme de luptă, sisteme de control al focului, senzori şi sisteme de afişare pentru o eficacitate sporită în luptă şi capacităţi de identificare a ţintelor.

RCWS este o staţie de luptă de 12,7 mm de mare precizie şi greutate redusă. SPEAR este un sistem de mortier autohton computerizat şi autonom de 120 mm. În afară de România, turelele, staţia de luptă şi sistemele de mortier ale Elbit Systems au fost selectate până în prezent de zeci de clienţi din întreaga lume, inclusiv Israel, SUA, Danemarca, Austria, Belgia, Brazilia şi Croaţia. Acestea au fost produse în România.

„Atribuirea acestui contract de continuare reprezintă încă un vot de încredere în portofoliul de soluţii ale Elbit Systems pentru platformele blindate. Consider că extinderea capacităţii noastre de integrare şi de producţie în Europa ne consolidează capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de capabilităţi avansate şi dovedite pentru platformele blindate”, a declarat Bezhalel (Butzi) Machlis, preşedinte şi director executiv al Elbit Systems.

Elbit Systems este o companie internaţională high-tech care derulează proiecte în domeniul apărării, securităţii şi în domeniul civil în întreaga lume.

Compania operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradiţional al Ministerului Apărării Naţionale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a făcut transfer de tehnologie.

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forţele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Şoim, EW-C130), pentru forţele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forţele navale (Puma-Naval şi simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naţionale, Elbit Systems, în calitate de acţionar unic a pus bazele a patru unităţi de producţie româneşti: Simultec (Măgurele) – Produce simulatoare pentru forţele aeriene, terestre şi navale, dezvoltă programe software şi integrare hardware; A/E Electronics (Bacău) – Produce şi testează subansamble electronice, cu destinaţie militară şi civilă; Elmet (Bacău) – Produce sisteme şi subsisteme electromecanice , printre care şi turele cu echipaj şi telecomandate (12,7mm/25mm/30mm); Elmet Măgurele Unitate de producţie pentru sisteme terestre care va funcţiona ca centru de producţie şi integrare pentru turelele şi staţiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar şi ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Gradul de colectare înregistrat prin Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a înregistrat o creştere exponenţială de la începutul acestui an pentru că trasabilitatea este foarte bună,......
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide pe 16 aprilie hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro. Clădirea a ...
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să ...
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...