1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

ELCEN anunță că din 3 martie folosește numai gaze naturale și neagă că ar fi responsabil de poluarea din București

Compania ELCEN neagă ferm, prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net, că ar mai folosi păcură în centralele sale, societatea funcționând integral doar pe gaze naturale.

21 mar, 2020 | ECONOMICA.net

Societatea a reacționat că urmare a informațiilor apărute în spațiul public conform cărora s-au înregistrat recent din nou valori foarte ridicate ale concentrațiilor de emisii poluante la nivelul capitalei și a insinuărilor Primarului General, Gabriela Firea, privind faptul că folosirea păcurii în centralele ELCEN contribuie la creșterea poluării din București.
 
Începând cu dată de 03.03.2020, toate centralele aparținând ELCEN folosesc integral gaze naturale și furnizează energie electrică conform programului stabilit, precum și energie termică în cantitățile și parametrii solicitați de Termoenergetică în conformitate cu relația contractuală dintre cele două entități. Instalațiile de ardere din CET-urile ELCEN respectă în mod constant valorile limită de emisie impuse de legislația de mediu și prin autorizațiile integrate de mediu pentru toți poluanții (SO2, NOx și pulberi) evidențiați în înregistrările sistemelor de monitorizare (continuă) online a emisiilor, se precizează în comunicatul companiei.

ELCEN mai susține că aceste date sunt disponibile pentru a fi consultate în orice moment de către instituțiile abilitate în acest sens și atrage atenția că stațiile de monitorizare a calității aerului din București au înregistrat constant depășiri ale valorilor limită în ultimele două săptămâni.

Din informațiile transmise de Primarul General al Capitalei rezultă că păcura este un poluator principal în București. În condițiile în care în centralele ELCEN nu s-a folosit deloc păcură în acest interval, se observă o contradicție flagrantă între afirmațiile dnei Primar General privind poluarea și realitatea din CET-uri care pune sub semnul îndoielii veridicitatea și credibilitatea informațiilor transmise de Municipalitate prin vocea Primarului General către opinia publică, se mai spune în comunicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO