1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Companii

ELCEN: Avaria produsă la CET București Sud va fi remediată în cursul zilei de astăzi

Compania Electrocentrale București S.A. (ELCEN) informează prin intermediul unui comunicat că în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a produs o avarie la instalațiile din cadrul CET București Sud al cărei efect s-a propagat către o parte din echipamentele energetice, determinând declanșarea acestora.

05 dec, 2020 | ECONOMICA.net

Echipele ELCEN s-au mobilizat și au intervenit pentru limitarea efectelor incidentului produs în cursul nopțîi. Într-un interval de câteva ore, manevrele executate au permis revenirea la 75% din parametrii de funcționare astfel că, în acest moment, instalațiile și agregatele din CET București Sud se află în curs de revenire la parametrii nominali. Pe parcursul acestei zile, se va reveni la situația normală de dinaintea apariției incidentului.

ELCEN atrage din nou atenția asupra stării tehnice grave în care se află rețeaua de termoficare lipsită, în ultimii ani, de reparațîi majore și de investițiile esențiale în modernizare, ceea ce a determinat creșterea explozivă a pierderilor (potrivit companiei, acestea s-au triplat în doar câțiva ani, din 2016 până în prezent), punând o presiune uriașă și asupra instalațiilor energetice ale Electrocentrale București.

Compania îi asigura pe bucureșteni că echipele de reparații fac toate eforturile astfel încât să fie rezolvate cât mai rapid astfel de situații neprevăzute și că disconfortul creat să nu afecteze într-o mare măsură consumatorii racordați la sistemul de termoficare din Capitală.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO