1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

ELCEN: Dacă Primăria Capitalei nu ne dă câteva sute de milioane, noi nu putem asigura caldura la iarnă

 

Directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu, a atras atenţia joi că instituţia pe care o reprezintă nu poate furniza căldură în sezonul rece dacă nu primeşte bani de la Primăria Capitalei.


08 oct, 2015 | Agerpres

'Trag un semnal de alarmă: dacă Primăria, conform soluţiilor pe care le-am dat prin rectificarea bugetului, prin darea în avans a bugetului pe trimestrul patru, nu ne dă câteva sute de milioane, noi nu putem intra în iarnă, determinat de faptul că avem de încasat debit principal 650 de milioane de euro, o marfă pe care am livrat-o, dar nu am încasat-o. Noi astăzi suntem datori la furnizorii de gaze, care majoritatea sunt privaţi, au alte reguli de joc, 150 de milioane de euro. Este o presiune extraordinară pe noi', a declarat Marcel Nicolaescu, la dezbaterea cu tema 'Criza Radet. Cauze şi soluţii'.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a subliniat că RADET şi ELCEN trebuie să se asigure că bucureştenii nu vor rămâne fără căldură.

'Pe termen scurt, în această toamnă, cred că trebuie ca RADET şi ELCEN să comunice şi să se asigure că nu vor rămâne bucureştenii fără căldură şi apă caldă. Aici este nevoie şi de implicarea Primăriei, şi de cea a Guvernului, pentru că, la rândul său, ELCEN are datorii, cele mai mari fiind tot către o societate de stat, care este Romgazul, urmând ca, în perspectiva anului viitor şi în perspectiva următorilor patru ani, să se pună în aplicare un plan foarte coerent de modernizare, de subvenţionare, eficientizare, redimensionare a capacităţii de producţie, de distribuţie', a spus Buşoi.

Potrivit acestuia, RADET are nevoie de soluţii urgente, de investiţii masive, în următorii ani, în reţele.

'Se pierd 22-23% din ceea ce se transportă ca şi cantitate de energie termică. Este clar că nu poate avea eficienţă, este clar că în acest fel şi bugetul Capitalei şi până la urmă bucureştenii subvenţionează o risipă ce ar putea fi îndreptată prin investiţii clare în reţele de termoficare. Cred că este important ca, dintre soluţiile ce s-au conturat în ultima perioadă, să fie aleasă cea mai bună pentru a ne asigura că bucureştenii nu sunt în riscul de a rămâne fără apă caldă şi căldură în această iarnă şi în anii care vor veni, că se porneşte un program coerent şi susţinut an de an de investiţii în reţeaua de termoficare, că cele două entităţi vor lucra mult mai eficient', a adăugat Buşoi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO