1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Companii

ELCEN menţine poprirea totală pe conturile RADET. Bucureştenii riscă din nou să rămână fără apă caldă

ELCEN a decis respingerea solicitării RADET de a reduce gradul de poprire pe conturile sale şi a hotărât menţinerea popririi totale pe conturile RADET, a anunţat vineri compania, potrivit Mediafax.

15 apr, 2016 | Mediafax

Decizia de menţinere a gradului de poprire la nivelul de 100% a fost determinată de faptul că furnizorii de gaze naturale şi servicii auxiliare de transport şi distribuţie au acţionat ELCEN în instanţă pentru recuperarea sumei de aproximativ 500 de milioane de lei, scrie Mediafax.

Acest deficit a fost cauzat şi de neonorarea de către Primăria Municipiului Bucureşti a plăţii subvenţiei aferente trimestrului I al anului 2016, potrivit deconturilor depuse de RADET pentru energia termică livrată populaţiei.

Mai mult, Primăria Municipiului Bucureşti nu a dispus măsurile necesare pentru utilizarea totală a creditului de 248 de milioane de lei contractat de la Trezoreria Statului, neutilizând ultima tranşă de 32 de milioane de lei.

În acest moment, în urma sentinţei civile 2346/11.05.2015 pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul 64899/3/2011, RADET este obligată să plătească suma de 259 de milioane de lei către ELCEN, reprezentând datorii restante conform protocolului încheiat între Primăria Bucureşti – RADET – ELCEN în 18.12.2008.

Gabriel Dumitraşcu, şeful Consiliului de Administraţie al RADET, a declarat pentru HotNews.ro că în cazul în care poprirea de 100% nu se va ridica de pe conturile Regiei, nu se mai pot plăti salariile angajaţilor şi nu se mai poate interveni la avarii, iar în câteva zile se va bloca sistemul şi se va închide reţeaua.

"De circa o săptămână avem conturile blocate în proporţie de sută la sută. Înainte ne rămânea un procent de 14,5% pentru salariile angajaţilor şi intervenţii la avarii. Ieri a fost zi de salariu şi nu am putut plăti. Dacă nu deblocăm conturile în câteva zile, se blochează toată reţeaua. Deocamdată mai putem interveni cu ce avem în stoc, dar este vorba de zile. În plus, ceilalţi furnizori, apă, electricitate, vor opri şi ei furnizarea. Eu cred că vrea cineva să pună gaz pe foc în această perioadă. În ceea ce priveşte neplata subvenţiei pe anul 2016, Primăria Capitalei a dat banii pentru subvenţie, în contul ESCROW, ELCEN ia banii de acolo, însă ei îi decontează pentru penalităţi şi spun că vor alţi bani pentru subvenţie. Nu este treaba primăriei cum decontează ELCEN banii", a explicat Gabriel Dumitraşcu pentru HotNews.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO