ELCEN: Nu sunt şi nu vor fi probleme cu livrarea de apă caldă şi căldură către bucureşteni în această iarnă

Nu există niciun risc ca, începând cu data de 1 decembrie 2014, furnizarea de agent termic către populaţia din Bucureşti să fie oprită sau întreruptă, precizează, marţi, într-un comunicat, Electrocentrale Bucureşti /ELCEN/, cel mai mare producător de energie termică din România.
Economica.net - mar, 25 nov. 2014, 14:27
ELCEN: Nu sunt şi nu vor fi probleme cu livrarea de apă caldă şi căldură către bucureşteni în această iarnă

‘În contextul unor recente articole de presă, ELCEN ţine să precizeze că nu există niciun risc ca, începând cu data de 1 decembrie, furnizarea de agent termic către populaţia din Bucureşti să fie oprită sau întreruptă. La data de 30.10.2014, RADET Bucureşti datora ELCEN 3,2 miliarde de lei, energia termică fiind achitată cu o întârziere de aproximativ doi ani. Din această cauză, ELCEN a blocat 50% din suma existentă în conturile bancare ale RADET pentru a-şi recupera datoriile sau măcar o parte din acestea’, se arată în comunicatul citat.

ELCEN menţionează că, în prezent, conturile RADET sunt executate silit pentru penalităţi de întârziere la plată în valoare totală de 297,5 milioane de lei, în baza unor decizii judecătoreşti definitive şi executorii, scrie Agerpres.

‘La ora actuală, conducerile ELCEN şi RADET se întrunesc lunar pentru a analiza situaţiile financiare şi a găsi soluţii, astfel încât bucureştenii să nu mai aibă niciun fel de probleme în alimentarea cu agent termic, iar activitatea RADET să nu fie perturbată în sezonul de iarnă. Reamintim că intenţia ELCEN nu este aceea de a bloca activitatea RADET, ci de a găsi împreună soluţii de însănătoşire financiară, în baza unui parteneriat solid’, notează ELCEN.

Marţi, Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale ‘Cartel Alfa’, a declarat că, începând cu data de 1 ianuarie 2015, cartiere întregi din Bucureşti riscă să rămână fără căldură, deoarece RADET Bucureşti ar putea avea, de la 1 decembrie 2014, poprire de sută la sută pe conturi din partea ELCEN Bucureşti şi nu va mai dispune de fonduri pentru achiziţionarea de materiale necesare pentru remedierea avariilor din teritoriu.

Potrivit acestuia, Guvernul României a acordat ELCEN, din rezerva statului, suma de 85 de milioane de lei pentru funcţionarea RADET, însă aceşti bani nu au rezolvat situaţia dificilă cu care se confruntă regia decât pentru o perioadă de 15 zile (15-30 noiembrie 2014)

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...