ELCEN: Profit brut de 8,3 ori mai mare, în primele nouă luni

Producătorul de energie electrică şi termică Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a înregistrat în primele nouă luni un profit brut de 250,4 milioane de lei (56,7 milioane euro), de 8,3 ori mai mare faţă de câştigul de 29,8 milioane de lei obţinut în perioada similară a anului trecut.
Economica.net - lun, 28 oct. 2013, 11:27
ELCEN: Profit brut de 8,3 ori mai mare, în primele nouă luni

Compania a raportat o cifră de afaceri de 1,27 miliarde de lei (289,2 milioane euro), în scădere cu 3,6% de la 1,32 miliarde de lei în aceeaşi paerioadă din 2012, potrivit datelor ELCEN transmise la solicitarea MEDIAFAX.

Aproximativ jumătate din cifra de afaceri este reprezentată de vânzarea de energie electrică, iar cealaltă jumătate de livrarea de energie termică.

Veniturile ELCEN au stagnat la 1,5 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile au coborât cu 16,5%, de la 1,5 miliarde de lei, la 1,25 miliarde de lei.

Compania livrează energia termică indirect clienţilor finali, prin intermediul RADET, societate cu care ar urma să fuzioneze.

Livrările de electricitate ale ELCEN au scăzut cu 23% în primele nouă luni, de la 2,11 milioane MWh, la 1,62 milioane MWh, ca urmare a deciziei Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei de a obliga compania să livreze doar pe piaţa concurenţială.

„Diminuarea cantităţii de energie electrică livrată se datorează deciziei ANRE de dereglementare totală pentru Electrocentrale Bucureşti, care, începând cu 1 iulie 2013, nu mai livrează energie electrică pe piaţa reglementată fiind obligată de ANRE să activeze doar pe pieţele concurenţiale”, precizează compania.

RADET are restanţe de plată către ELCEN în valoare totală de 3,26 miliarde de lei (741 milioane euro), din care 994,5 milioane de lei reprezintă penalizările de întârziere.

ELCEN, controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie, operează în Bucureşti şi Constanţa, fiind principalul furnizor de energie termică pentru clienţii din cele două oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte cu spectatori
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte ...
Începând de mâine, circulația pe timpul nopții va fi liberă, restaurantele vor fi deschise până la ora 24, iar magazinele revin la program normal. Sunt câteva dintre măsurile anunțate de......
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 22,47 de milioane de lei, cu 21% mai mare faţă ...
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Societatea de Investiţii Financiare Oltenia a încheiat primul trimestru cu un profit net de 1,057 de milioane de lei, de ...
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Chişinău a anunțat vineri că deschide cel de-al șaptelea magazin din România, la ...