1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

ELCEN: Salariile angajaţilor nu vor fi diminuate în urma adoptării modificărilor la Codul Fiscal

Salariile angajaţilor Societăţii Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN) nu se vor diminua odată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal, dă asigurări compania, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

14 noi, 2017 | ECONOMICA.net

'Pornind de la premisa că obligaţia de transparenţă este deosebit de importantă pentru menţinerea echilibrului în cadrul societăţii şi o comunicare eficientă la nivelul companiei se face în contextul unei relaţii bazate pe respect, încredere şi dialog, aducem la cunoştinţă faptul că orice măsuri sau decizii referitoare la situaţia angajaţilor şi salarizarea acestora în cadrul ELCEN vor fi imediat comunicate de către conducerea companiei direct, atât angajaţilor, cât şi prin mass-media. Având în vedere informaţiile vehiculate în ultimele săptămâni în spaţiul media cu privire la modificările fiscale prin care contribuţiile sociale ale angajatorului sunt trecute în sarcina angajatului şi, ca urmare a incertitudinilor apărute referitor la potenţiale modificări salariale, este important de precizat că, în urma unei analize atente desfăşurate în cadrul ELCEN, s-a concluzionat că salariile angajaţilor nu se vor diminua odată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal', se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în etapa următoare ELCEN va dezvolta un plan coerent de reorganizare 'în cadrul căruia angajaţii reprezintă pilonul esenţial'.

'De asemenea, au loc discuţii permanente cu reprezentanţii sindicatelor din companie ce vizează, pe lângă contextul economic şi legislativ, priorităţile companiei cu privire la eforturile privind siguranţa salarială, negocierea contractului colectiv de muncă în beneficiul angajaţilor şi crearea unui climat de lucru adecvat. Angajaţii sunt cel mai bun lucru pe care îl deţine o companie, iar timpul alocat depăşirii oricăror situaţii poate fi redus considerabil dacă se apelează la un sistem de comunicare deschis şi interactiv', se notează în comunicatul citat.

ELCEN a obţinut, în primele şase luni ale anului, un profit brut operaţional din activitatea de producere a energiei electrice şi termice de 165 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

În prima jumătate a anului trecut, indicatorul a avut o valoare de 90 de milioane de lei.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 17 octombrie, OUG 61/2017 care permite trecerea ELCEN la Primăria Capitalei.

Electrocentrale Bucureşti S.A. se află în insolvenţa din data de 6 octombrie 2016, iar în prezent se află în perioada de observaţie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO