Electrica a finalizat fuziunea celor trei companii de distributie a energiei electrice

Economica.net
04 01. 2021
corina_popescu__5678_53951300

Fuziunea prin absorbtie a societatilor de distributie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica a fost aprobata de principiu de catre Consiliul de Administratie al Electrica S.A. in sedinta din data de 27 mai 2020, hotararea fiind un pas important in planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023.

“Prin fuziunea Societatii de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Transilvania Nord S.A, a SDEE Transilvania Sud S.A. si a SDEE Muntenia Nord S.A., noua companie Distributie Energie Electrica Romania devine cel mai important operator national de retele de distributie a energiei electrice. Aceasta va opera 198.988 km de linii electrice, in 18 judete, din trei zone geografice ale tarii, reprezentand 40,7% din teritoriul Romaniei, si va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori. Astfel, Grupul Electrica a parcurs un pas important prin care se adapteaza cerintelor consumatorilor, oferindu-le servicii care sa acopere nevoile tot mai diversificate ale acestora”, se arată în comunicat.

 “Prin implementarea fuziunii celor trei societati de distributie din cadrul Grupului se vor obtine beneficii pe termen mediu si lung pentru toate partile interesate. Este un proiect major care ne va permite eficientizarea costurilor, in paralel cu accelerarea digitalizarii principalelor procese de business, precum si imbunatatirea performantei operationale in vederea cresterii calitatii serviciilor oferite”, a spus Corina Popescu, Director General Electrica S.A.:

DEER este responsabila pentru distributia energiei electrice in urmatoarele judete: Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Alba, Sibiu, Mures, Harghita, Covasna, Prahova, Buzau, Dambovita, Braila, Galati si Vrancea.

La nivel regional, vor exista optsprezece sucursale, cu sediile in: Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistrita, Zalau, Brasov, Sibiu, Alba Iulia, Targu Mures, Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Ploiesti, Braila, Galati, Buzau, Targoviste si Focsani.

“Obiectivele principale ale strategiei definite pentru segmentul de distributie au in vedere optimizari pe trei dimensiuni: performanta operationala, calitatea serviciilor si optimizarea costurilor la consumatorul final. La acestea se adauga si directiile strategice pe termen lung, axate pe dezvoltarea modelului de afaceri, coroborat cu pregatirea retelelor de distributie pentru a face fata provocarilor tranzitiei energetice.

Din anul 2014 pana in prezent, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor in modernizarea si retehnologizarea retelelor de distributie a energiei electrice, cu un total de 4,39 miliarde RON investiti”, mai arată Electrica.