Electrica ar putea fi listată pe bursă la sfârşitul lunii iunie

Listarea efectivă a Electrica ar putea să se realizeze la sfârşitul lunii iunie, subscrierea urmând să înceapă la jumătatea lunii viitoare, arată un comunicat al Departamentului pentru Energie remis, vineri, AGERPRES.
Economica.net - vin, 30 mai 2014, 12:01
Electrica ar putea fi listată pe bursă la sfârşitul lunii iunie

‘Potrivit datelor înaintate de Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie din cadrul Departamentului pentru Energie, este prognozat că, la jumătatea lunii iunie, va începe subscrierea pentru Electrica, iar listarea efectivă ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii iunie. Electrica intenţionează să solicite admiterea acţiunilor la tranzacţionare pe Piaţa Spot Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti şi pentru ca GDR-urile să fie admise la listare în Lista Oficială a Autorităţii de Listare din Marea Britanie şi la tranzacţionare pe Bursa de Valori din Londra’, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, Departamentul pentru Energie intenţionează să facă din listarea Electrica cea mai mare listare care a avut loc vreodată pe Bursa de Valori Bucureşti.

‘În acelaşi timp însă, ştim că anumiţi investitori îşi manifestă un optimism rezervat, întrucât ţin cont de conjuctura externă, de ratingul de ţară al României şi de posibilele evoluţii ale contextului geopolitic din regiune. Îi asigurăm pe toţi că Electrica este o companie foarte stabilă, solidă, cu venituri reglementate şi predictibile, care va reprezenta un plasament, pe termen mediu şi lung’, a declarat Răzvan Nicolescu.

Compania de distribuţie şi furnizare a energiei electrice Electrica a publicat vineri dimineaţă, la Bursa de la Londra, anunţul de listare pe piaţa de capital.

Guvernul s-a angajat, în acordul cu Fondul Monetar Internaţional, să listeze la bursă, în iunie 2014, furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica. În scrisoarea de intenţie încheiată între Guvernul României şi Fondul Monetar Internaţional în data de 5 martie 2014, principalele menţiuni referitoare la privatizarea S.C. Electrica S.A. sunt următoarele: separarea prin lichidare a trei societăţi regionale de întreţinere generatoare de pierderi; extragerea din Electrica a participaţiilor minoritare deţinute de Electrica la societăţile de distribuţie deja privatizate; soluţionarea problemei neplăţii de către CFR a achiziţiilor de electricitate de la Electrica; lansarea unei oferte publice iniţiale pentru pachetul majoritar din acţiunile statului, în urma majorării de capital planificate.

Lansarea ofertei este un criteriu structural de referinţă, iar termenul din scrisoare este 31 mai 2014.

Grupul Electrica este lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România. Potrivit ANRE, în 2013, grupul a distribuit 16,1 TWh de energie electrică, reprezentând 39% din energia electrică distribuită în România, către aproximativ 3,6 milioane de utilizatori.

Potrivit ANRE, în 2013, grupul a furnizat 9,7 TWh de energie electrică, reprezentând 22,1% din cantitatea de energie electrică furnizată în România, către aproximativ 3,56 milioane de consumatori finali.

Electrica a raportat un profit net consolidat (excluzând participaţiile minoritare) de 60 milioane lei la venituri de aproximativ 1,2 miliarde lei după primul trimestru din acest an, potrivit rezultatelor financiare ale companiei, publicate vineri.

La 31 decembrie 2013, compania a afişat un profit net consolidat, cu excepţia participaţiilor minoritare, în valoare de 243 milioane lei, la venituri de aproximativ 5,2 miliarde lei.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...