Electrica Furnizare instalează 796 de panouri fotovoltaice pentru compania Uztel din Ploiești

Compania Electrica Furnizare a anunțat vineri punerea în funcțiune a unei centrale electrice fotovoltaice, având o putere instalată totală de 306,4 kWp, pentru compania Uztel, producătoare de utilaje pentru extracție și construcții. Centrala va acoperi o parte din consumul de energie electrică al beneficiarului, cu impact direct în scăderea costului total cu energia electrică. Investiția va ajuta, totodată, la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 132 de tone pe an.
Ion Dobreanu - vin, 16 iul. 2021, 16:31
Electrica Furnizare instalează 796 de panouri fotovoltaice pentru compania Uztel din Ploiești

Proiectul implementat în județul Prahova presupune instalarea panourilor fotovoltaice pe structură metalică, pentru montaj pe teren. Producția medie anuală a sistemului fotovoltaic instalat pentru Uztel este estimată la 421,3 MWh.

“Prin montarea panourilor fotovoltaice, am venit în întâmpinarea așteptărilor companiei Uztel, care a optat pentru o metodă de producție a energiei electrice care să protejeze mediul înconjurător. Utilizarea sistemului va avea ca efect reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 132 de tone pe an și o economie operațională semnificativă la costurile cu energia electrică. Electrica Furnizare are în desfășurare mai multe proiecte similare și oferă soluții pentru orice companie care și-a stabilit o strategie privind sustenabilitatea și producerea de energie verde”, a declarat Cristian Radu, directorul Diviziei Marketing Electrica Furnizare.

Cu o experiență de peste 120 de ani în domeniul energiei, Electrica Furnizare a intrat, în anul 2020, pe piața de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin achiziționarea Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, cu o capacitate de 7,5 MWp.

În prezent, compania are în implementare mai multe proiecte care implică livrarea de soluții personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi, aliniindu-se astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului verde european.

Obiectul principal de activitate al companiei Uztel este producerea și comercializarea de ansamble, utilaje și instalații petroliere și construcții metalice. Cu o vechime neîntreruptă în activitate de peste 117 ani, compania are o preocupare constantă pentru protejarea mediului înconjurător, în cadrul proceselor de producție fiind monitorizați constant factorii de mediu (apă potabilă, apă uzată, sol sau deșeuri).

Te-ar mai putea interesa și
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi, dintre care 981 pur electrice şi 681 electrice hibride, şi 6 motociclete electrice în cadrul Programului Rabla Plus 2021, informează......
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat pentru eliminarea din piață a unui alt jucător
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat ...
12 dintre cele mai mari edituri din piață și Asociația Editurilor din România sunt investigate de către Consiliul Concurenței. ...
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Agenția de turism Hello Holidays mizează pentru sezonul de toamnă-iarnă pe destinații precum Turcia și Egipt.
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Apple Inc. îşi va recompensa luna viitoare angajaţii din magazine cu bonusuri de până la 1.000 de dolari, o decizie ...