Electrica îşi continuă scăderea la Bursă: 10,75 lei / acţiune, sau – 0,46% la ora 17.00

Acţiunile Electrica scădeau cu 0,46% până la 10,75 lei  / titlu, la ora 17.00 după ce au început în creştere ziua bursieră de vineri, recuperând, pentru moment, o parte din scăderea de 1,82% de joi. Perspectivele sunt în continuare negative , din cauza presaiunii ordinelor de vânzare venite de la investitorii care au cumpărat acţiuni la preţul de 10,45 lei / tilu în oferta publică.
Economica.net - vin, 11 iul. 2014, 07:17
Electrica îşi continuă scăderea la Bursă: 10,75 lei / acţiune, sau - 0,46% la ora 17.00

Acţiunile Electrica (EL) au debutat în creştere cu 0,46% până la 10,85 lei / titlu, ziua de vineri, după care au reînceput să scadă. Scăderea a dus preţul până la 10,75 lei / acţiune EL, la ora 14,30, nivel înregistrart şi după alte două ore şi jumătate.

În prima jumătate de oră de tranzacţii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), platformele brokerilor afişau  şi ordine de cumpărare (bid) sub 10,80 lei / acţiune şi ordine de vânzare peste 10,84.

La ora 14.30, diferenţa (spreasd-ul) se îngustase la 10,70 (cumpărare) – 10,77 (vânzare), şi la 10,73 – 10,75 la ora 17.

Joi s-au făcut 800 de tranzacţii cu peste 3,5 milioane de acţiuni în valoare de peste 39 de milioane de lei. Oferta potenţială de acţiuni scoase la vânzare este, încă, teoretic, mare, potrivit estimărilor brokerilor. În piaţă mai sunt circa 3 milioane de acţiuni cumpărate la preţ redus, de 10,45 lei,  în cadrul ofertei iniţiale publice (IPO), care s-a încheiat luna trecută.

În cadrul IPO Electrica s-au vândut peste 10,89 milioane de acţiuni la preţ redus. În primele patru zile de tzranzacţionare s-au tranzacţionat în total sub 6,5 milioane de acţiuni , dintre care mai mujlte sute de mii au aparţinut investitorilor care au cumpărat la preţul de adjudecare al ofertei, de 11 lei / acţiune.

Vând şi unii dintre acţionarii care au cumpărat la 11 lei, cu livrare garantată, speriaţi de tendinţa de scădere, potrivit brokerilor consultaţi de ECONOMICA.NET.

Pe piaţă s-au simţit deja intervenţiile brokerilor care au intermediat IPO şi care sunt angajaţi să menţină preţul peste nivelul preţului de asdjudecare aldin IPO.

Citeşte şi

Preţul Electrica a căzut la bursă sub cel din oferta publică

Pe piaţa acţiunilor Electrica se simt tranzacţiile de stabilizare a preţului

stirea se actualizeaza

Te-ar mai putea interesa și
Românii sunt cei mai generoşi europeni – sondaj
Românii sunt cei mai generoşi europeni – sondaj
Românii sunt cei mai generoşi dintre europeni, în condiţiile în care 26% dintre participanţii la un sondaj au spus că vor dona şi anul acesta de Crăciun, aşa cum au făcut în anii......
Românii aleg berea pentru sărbătorile din acest an – studiu
Românii aleg berea pentru sărbătorile din acest an – studiu
Românii intenţionează să achiziţioneze şi să consume în primul rând bere în acest an de sărbători, 49,3% dintre ...
Noi discuții la Bruxelles pe tema plafonării prețurilor la gaze. Unele țări cer plafoane mult mai reduse față de propunerea inițială, de 275 euro/MWh
Noi discuții la Bruxelles pe tema plafonării prețurilor la gaze. Unele țări cer plafoane mult mai reduse față de propunerea ...
Țările Uniunii Europene discută azi o propunere de plafonare a prețului gazelor la un nivel mai scăzut decât propunerea ...
Cum folosesc românii din diaspora Google pentru a rămâne conectați cu țara – studiu
Cum folosesc românii din diaspora Google pentru a rămâne conectați cu țara – studiu
Cu ocazia Zilei Naționale a României, Google a prezentat concluziile unui studiu despre modul în care românii din diaspora ...