1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Electrica intră în portofoliile indicilor Bursei din Bucureşti

Acţiunile Electrica (EL) vor intra în structura indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), începând cu 11 august, potrivit unui comunicat la BVB, primit la redacţia ECONOMICA.NET. Indicii bursieri măsoară variaţiile preţurilor acţiunilor din portofoliile lor.

29 iul, 2014 | | ECONOMICA.net

Acţiunile companiei de distribuţie şi furnizare a energiei electrice Electrica SA vor intra în componenţa indicilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unui comunicat la BVB, primit la redacţia ECONOMICA.NET.

Electrica (simbol bursier EL), va intra în portofoliilor indicilor:

 - BET, care urmăreşte variaţiile celor mai importante 10 acţiuni de la BVB (inclusiv Fondul Proprietatea, dar exclusiv SIF-uril), unde va înlocui acţiunile SSIF Broker (BRK);

- BET-XT, al celor mai importante 25 de acţiuni, inclusiv SIF-urile, în care va înlocui pe Transilvania Construcţii (COTR);

- BET-BK, care include şi titlurile Erste Bank (EBS), indice în care va înlocui pe Condmag (COMI)

În indicele energetic, BET-NG, Electrica va înlocui pe Energopetrol (ENP)

Electrica a fost listată la bursă în urma celei mai mari oferte publice iniţiale (IPO) din România, încheiată la finalul lunii iunie. Statul român a luat aproape două miliarde de lei pe pachetul de 51% din acţiunile companiei.

Ponderile simbolurilor din componenţa indicilor, precum şi factorii de reprezentare, factorii de lichiditate şi factorii de corecţe a preţului  vor fi determinate pe baza numărului de acţiuni şi a preţurilor de închidere înregistrate la finalul şedinţei de tranzacţionare din data de 1 august 2014.

Factorii de free float (acţiuni în circulaţie liberă)  vor rămâne nemodificaţi, iar la Electrica se va aplica un factor de free float de 0,5 (deţinerea Statului Roman şi a BERD se consideră non-free float).

Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunţate la finalul zilei de 1 august 2014 şi vor intra în vigoare începând cu şedinţa de tranzacţionare din data de 11 august 2014.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO