1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Electrica nu va cere executarea silită a Oltchim. Aşteaptă repornirea combinatului

Electrica nu cere executarea silită a Oltchim şi aşteaptă ca, împreună cu ceilalţi creditori, să se găsească o soluţie pentru reelaonarea datoriilor

10 oct, 2012 | | Mediafax

"Este exclus să cerem executarea Oltchim, deşi noi avem titluri executorii pe creanţe. Împreună cu ceilalţi creditori, va trebui să găsim o soluţie pentru repornirea combinatului, ceea ce se va şi întâmpla şi plata treptată a datoriilor" a declarat directorul general al Electrica, Ioan Roşca.

Electrica are de recuperat de la Oltchim datorii trecute de scadenţă cu o valoare de 150 de milioane de euro.

În momentul în care statul a scos la vânzare pachetul majoritar de acţiuni al combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, au fost scoase la vânzare, separat şi creanţele pe care le aveau asuăra combinatului atât AVAS (250 de milioane de euro) şi Electrica (150 de milioane de euro). În momentul deschiderii ofertelor, Oficiul pentru Privatizare a anunţat că omul de afaceri Ştefan Vuza a făcut o ofertă pentru preluarea creanţei Electrica, prin firma Chimcomplex. Vuza oferise 202 milioane de lei (circa 45 de milioane de euro), dar care a fost mai mică decât suma pe care Electrica ar fi dorit să o obţină pe creanţă. În acel moment, oficialii de la Privatizare nu au făcut publică suma pe care o cerea Electrica.

Azi, directorul Electrica a recunoscut că firma a vrut să vândă creanţa doar la valoarea nominală, precizând că aceasta a fost hotărârea Consiliului de Administraţie. "Am cerut creanţa integrală prin decizia CA" a spus Roşca.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO