Electrica, primele 45 de minute la bursă: Profituri de până la 7%, tranzacţii record

Micii investitori în oferta publică de acţiuni Electrica se grăbesc să vândă chiar din prima zi în care aceste titluri au intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi au reuşit să marcheze profituri de 6-7 % faţă de preţul la care au achiziţionat în ofertă, în urmă cu câteva zile.
Economica.net - vin, 04 iul. 2014, 07:51
Electrica, primele 45 de minute la bursă: Profituri de până la 7%, tranzacţii record

După primele 45 de minute de la deschiderea sesiunii bursiere de vineri, au fost înregistrate peste 960 de tranzacţii cu acţiuni Electrica, în valoare totală de 11,5 milioane lei (2,6 milioane euro).

Acţiunile au fost tranzacţionate la preţuri între 11,05 lei şi 11,18 lei pe acţiune, ceea ce a adus un profit de 6-7 % celor care au achiziţionat acţiuni în oferta publică la un preţ cu discount, de 10,45 lei/acţiune.

Prima tranzacţie s-a făcut la un preţ de 11,11 lei/acţiune.

Electrica este cea mai mare ofertă publică de acţiuni derulată pe bursa românească şi a atras de la investitorii instituţionali şi cei de retail 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro).

Un număr de 11.613 investitori au cumpărat 177,188 milioane acţiuni Electrica, în cadrul ofertei publice.

Listarea la bursă a Electrica reprezintă o premieră pentru piaţa de capital românească, întrucât este pentru prima dată când se listează la bursă un holding, a declarat, vineri, Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, din cadrul Departamentul pentru Energie, prezent la ceremonia de deschidere a şedinţei de tranzacţionare în care îşi fac debutul acţiunile Electrica.

‘Listarea Electrica nu se poate compara cu nicio listare, cu nicio privatizare făcută până acum. Este o premieră pentru piaţa din România, pentru că nu listăm o companie, ci un holding, un grup de companii’, a spus Dumitraşcu.

Grupul de companii Electrica include trei companii de distribuţie a energiei, o companie de furnizare, compania-mamă şi Electrica Serv, compania de servicii energetice. ‘Nu cred că intermediarii îşi imaginau cât de greu va fi’, a continuat Dumitraşcu.

El a adăugat că Electrica are toate şansele să devină o companie-vedetă la BVB. ‘Electrica are şanse mari să intre în careul de aşi al BVB’, a susţinut oficialul.

Tranzacţiile cu acţiuni Electrica au debutat vineri, la ora 10:00, ora României, atât la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi la cea de la Londra.

Şedinţa de tranzacţionare a bursei londoneze a fost deschisă de premierul Victor Ponta, însoţit şi de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Te-ar mai putea interesa și
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat vineri ministrul energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko, în timp ce......
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, iar criza alimentară s-a agravat – raport ONU
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, ...
Peste 1500 de oameni au fost ucişi în escaladarea violenţelor dintre bandele din Haiti de la începutul acestui an, arată ...
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creştere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord ...