Electroargeş a avut în prima jumătate a anului afaceri în creştere şi profit în scădere

Producătorul de aparate electrocasnice Electroargeş (ELGS) a înregistrat o cifră de afaceri de 84,71 milioane lei (19,28 milioane euro) în primele şase luni, cu 16,4% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a redus cu 12,2%, la 6,67 milioane lei (1,5 mil.euro).
Economica.net - mie, 14 aug. 2013, 08:53
Electroargeş a avut în prima jumătate a anului afaceri în creştere şi profit în scădere

În perioada corespunzătoare a anului trecut, afacerile Electroargeş s-au situat la 72,7 milioane lei, iar profitul la 6,46 milioane lei.

Veniturile totale ale producătorului de aparate electrocasnice au avansat cu 18,8%, de la 74 milioane lei la 87,9 milioane lei, însă cheltuielile au consemnat un avans mai mare, de 22,4%, la 81,3 milioane de lei, potrivit datelor financiare raportate de companiei Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Capitalurile proprii au avansat la 50,57 milioane lei, de la 44,9 milioane lei la începutul anului.

Potrivit celor mai recente raportări transmise Bursei, omul de afaceri Cătălin Chelu controlează, prin intermediul mai multor firme, un pachet de circa 24% din capitalul producătorului de aparate electrocasnice. În acţionariat se regăseşte, cu 29,68% din acţiuni, şi firma Bran Oil din Galaţi, deţinută de o persoană fizică, Viorel Branea, şi Tudor Dumitru, cu un pachet de puţin peste 5% din capital.

Acţiunile companiei au încheiat şedinţa de tranzacţionare de marţi la un preţ de 0,6360 lei/titlu, în creştere cu 3,08. La această cotaţie, capitalizarea Electroargeş este de 51,42 milioane lei (11,6 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...