1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Electrocentrale Bucureşti SA: CGMB ar putea cere emiterea unui act normativ privind transferul acţiunilor

Consilierii municipali ar putea cere transmiterea unei solicitări către Guvern pentru emiterea unui act normativ privind transferul acţiunilor Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN) din proprietatea statului în cea a Capitalei, un proiect de hotărâre cu acest subiect regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de marţi.

13 oct, 2014 | Agerpres

Solicitarea s-ar face în aplicarea prevederilor Memorandumului aprobat în şedinţa Guvernului din 27 martie 2013 cu tema 'Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) în Bucureşti şi Constanţa', scrie Agerpres.

Proiectul prevede că se împuterniceşte primarul general să semneze pentru Capitală documentele necesare realizării transferului de acţiuni conform legii.

Într-un document al Departamentului pentru Energie înaintat CGMB se arată că, potrivit prevederilor Memorandumului cu tema 'Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) în municipiile Bucureşti şi Constanţa', aprobat în şedinţa Guvernului din 27 martie 2013 'în vederea ducerii la bun sfârşit a dispoziţiilor Memorandumului este necesar a fi parcursă şi etapa transferului acţiunilor societăţii Electrocentrale Bucureşti SA din proprietatea privată a statului în cea a Capitalei, precum şi a acţiunilor Electrocentrale Constanţa SA, societate nou-înfiinţată, din proprietatea privată a statului român în cea privată a municipiului Constanţa, etapă pentru a cărei finalizare este necesară promovarea şi adoptarea unui act normativ'.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat lunea trecută că realizarea fuziunii dintre ELCEN şi RADET Bucureşti va duce la anularea datoriei principale şi a penalităţilor acumulate în perioada 2005-2014 în valoare totală de 790 milioane de euro.

Potrivit acestuia, datoria 'aberantă' a fost cauzată de reglementări 'incoerente' şi de un management 'defectuos' al ELCEN.

'În vederea satisfacerii condiţiilor necesare pentru adoptarea de către Guvern a hotărârii privind trecerea ELCEN de la Ministerul Energiei la Municipiul Bucureşti cât mai curând posibil va fi supusă aprobării de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti hotărârea privind acordul Bucureştiului de preluare a ELCEN Bucureşti. Pentru a trece această hotărâre este necesar votul a două treimi din numărul consilierilor generali ai Bucureştiului. Este vorba despre un vot pentru oraş şi pentru bucureşteni, şi nu un vot politic', afirma edilul-şef Capitalei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO