Electromagnetica vinde în acest becuri cu LED de 6 milioane de euro şi caută noi pieţe pentru export

Compania Electromagnetica Bucureşti (ELMA) aşteaptă vânzări de becuri cu LED de 6 milioane euro în acest an, dublu faţă de anul trecut, şi intenţionează să crească exporturile în Italia şi Ungaria, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei, Eugen Scheuşan.
Economica.net - Dum, 22 sept. 2013, 14:17
Electromagnetica vinde în acest becuri cu LED de 6 milioane de euro şi caută noi pieţe pentru export

„Planurile de dezvoltare în acest sector (al sistemelor şi corpuri de iluminat cu LED – n.r.) au vizat o dublare a cifrei de afaceri. (…) Realizările din 2013 indică o evoluţie a vânzărilor conform aşteptărilor, care va conduce la îndeplinirea targetului anual de 6 milioane de euro”, a comunicat compania la solicitarea MEDIAFAX.

Compania a vândut în 2011 becuri cu LED de 1,5 milioane de euro, valoare care s-a dublat anul trecut.

Compania a început anul trecut exporturile de becuri cu LED în Italia, cu livrări de 100.000 de euro, şi încearcă să intre şi pe piaţa ungară.

„Electromagnetica a început anul trecut exportul de LED-uri în Italia, către un lanţ privat de benzinării, printr-un agent. O altă piaţă pe care cautăm să ne extindem este Ungaria. În România, printre cei care au ales soluţiile de iluminare cu LED ale Electromagntica sunt Lukoil, Dedeman, Draexlmaier, Şantierul Naval Tulcea, Carrefour sau Profi”, a menţionat Scheuşan.

Compania vinde becurile cu LED pentru segmentul rezidenţial în magazine ale Dedeman şi Cora şi a investit în acest an peste 7,4 milioane de lei (1,6 milioane de euro) pentru cumpărarea de echipamente tehnologice necesare producţiei, amenajării spaţiilor pentru noile utilaje şi fabricarea sculelor.

Elementele LED sunt importate din China şi reprezintă de la 20% până la 60% din costul de producţie al produselor finite.

Potrivit lui Scheuşan, Electromagnetica acoperă 85-90% din vânzările de LED-uri calculate după cifra de afaceri a producătorilor români, compania neavând date referitoare la importurile pe acest segment.

P lângă Electromagnetica, în România mai sunt încă aproximativ 10 producători de becuri cu LED, dintre care cel mai important este Elba Timişoara, a adăugat Scheuşan.

În România sunt aproximativ 8 milioane de locuinţe, fiecare având în medie 10 becuri. Potrivit datelor companiei, piaţa românească de profil are un potenţial ridicat, în special în zona industrială.

„Sectorul rezidenţial reprezintă numai o mică parte din piaţa de iluminat. Ponderea cea mai mare a consumului de energie electrică pentru iluminat o reprezintă iluminatul comercial, industrial, stradal, de birouri şi din instituţiile publice. (…) În ansamblu, apreciem că în următorii 5-10 ani vor trebui înlocuite la nivel naţional circa 100 de milioane de unităţi”, potrivit datelor companiei.

Printre activităţile Electromagnetica se mai numără furnizarea de electricitate, producţia de subansamble pentru fabricaţia de automobile, echipamente de siguranţă a traficului feroviar şi injecţia de mase plastice. Totodată, compania deţine în Bucureşti spaţii de birouri, depozite şi servicii cu o suprafaţă totală de peste 33.000 metri pătraţi.

Electromagnetica are 620 de angajaţi, cu 11% mai mulţi faţă de anul trecut. Afacerile companiei a au scăzut în primele şase luni ale anului curent cu 7,26%, la 197,87 milioane lei (45,05 milioane euro), în timp ce profitul net a crescut cu 27,33%, la 11,6 milioane lei.

Principalii acţionari ai companiei sunt Asociaţia Salariaţilor, cu 30% din acţiuni, şi SIF Oltenia, cu o participaţie de 22,1%. Mai multe persoane fizice au 32,7% din acţiuni, iar 15,2% aparţin unor firme.

Te-ar mai putea interesa și
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Bitcoin s-ar putea prăbuşi la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi investitorul veteran Mark Mobius pentru CNBC....
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a fost de acord cu impunerea unui plafon de preț al petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, deschizând ...
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate în privința restricțiilor
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate ...
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' ...
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiştii pentru climă Last Generation din Germania plănuiesc să reia şi să intensifice protestele începând de luni ...