Electromagnetica vinde în acest becuri cu LED de 6 milioane de euro şi caută noi pieţe pentru export

Compania Electromagnetica Bucureşti (ELMA) aşteaptă vânzări de becuri cu LED de 6 milioane euro în acest an, dublu faţă de anul trecut, şi intenţionează să crească exporturile în Italia şi Ungaria, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei, Eugen Scheuşan.
Economica.net - Dum, 22 sept. 2013, 14:17
Electromagnetica vinde în acest becuri cu LED de 6 milioane de euro şi caută noi pieţe pentru export

„Planurile de dezvoltare în acest sector (al sistemelor şi corpuri de iluminat cu LED – n.r.) au vizat o dublare a cifrei de afaceri. (…) Realizările din 2013 indică o evoluţie a vânzărilor conform aşteptărilor, care va conduce la îndeplinirea targetului anual de 6 milioane de euro”, a comunicat compania la solicitarea MEDIAFAX.

Compania a vândut în 2011 becuri cu LED de 1,5 milioane de euro, valoare care s-a dublat anul trecut.

Compania a început anul trecut exporturile de becuri cu LED în Italia, cu livrări de 100.000 de euro, şi încearcă să intre şi pe piaţa ungară.

„Electromagnetica a început anul trecut exportul de LED-uri în Italia, către un lanţ privat de benzinării, printr-un agent. O altă piaţă pe care cautăm să ne extindem este Ungaria. În România, printre cei care au ales soluţiile de iluminare cu LED ale Electromagntica sunt Lukoil, Dedeman, Draexlmaier, Şantierul Naval Tulcea, Carrefour sau Profi”, a menţionat Scheuşan.

Compania vinde becurile cu LED pentru segmentul rezidenţial în magazine ale Dedeman şi Cora şi a investit în acest an peste 7,4 milioane de lei (1,6 milioane de euro) pentru cumpărarea de echipamente tehnologice necesare producţiei, amenajării spaţiilor pentru noile utilaje şi fabricarea sculelor.

Elementele LED sunt importate din China şi reprezintă de la 20% până la 60% din costul de producţie al produselor finite.

Potrivit lui Scheuşan, Electromagnetica acoperă 85-90% din vânzările de LED-uri calculate după cifra de afaceri a producătorilor români, compania neavând date referitoare la importurile pe acest segment.

P lângă Electromagnetica, în România mai sunt încă aproximativ 10 producători de becuri cu LED, dintre care cel mai important este Elba Timişoara, a adăugat Scheuşan.

În România sunt aproximativ 8 milioane de locuinţe, fiecare având în medie 10 becuri. Potrivit datelor companiei, piaţa românească de profil are un potenţial ridicat, în special în zona industrială.

„Sectorul rezidenţial reprezintă numai o mică parte din piaţa de iluminat. Ponderea cea mai mare a consumului de energie electrică pentru iluminat o reprezintă iluminatul comercial, industrial, stradal, de birouri şi din instituţiile publice. (…) În ansamblu, apreciem că în următorii 5-10 ani vor trebui înlocuite la nivel naţional circa 100 de milioane de unităţi”, potrivit datelor companiei.

Printre activităţile Electromagnetica se mai numără furnizarea de electricitate, producţia de subansamble pentru fabricaţia de automobile, echipamente de siguranţă a traficului feroviar şi injecţia de mase plastice. Totodată, compania deţine în Bucureşti spaţii de birouri, depozite şi servicii cu o suprafaţă totală de peste 33.000 metri pătraţi.

Electromagnetica are 620 de angajaţi, cu 11% mai mulţi faţă de anul trecut. Afacerile companiei a au scăzut în primele şase luni ale anului curent cu 7,26%, la 197,87 milioane lei (45,05 milioane euro), în timp ce profitul net a crescut cu 27,33%, la 11,6 milioane lei.

Principalii acţionari ai companiei sunt Asociaţia Salariaţilor, cu 30% din acţiuni, şi SIF Oltenia, cu o participaţie de 22,1%. Mai multe persoane fizice au 32,7% din acţiuni, iar 15,2% aparţin unor firme.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...