Electroputere Craiova: Vom trece pe profit în acest an, după 11 ani de pierderi

Electroputere Craiova (EPT) a bugetat pentru acest an un profit de 23,55 milioane lei, după ce anul trecut a înregistrat un rezultat negativ de 48 milioane lei, iar în ultimii 11 ani a acumulat pierderi în valoare cumulată de peste 870 milioane lei.
Economica.net - mar, 24 apr. 2012, 13:57
Electroputere Craiova: Vom trece pe profit în acest an, după 11 ani de pierderi

Totodată, acţionarii au decis luni în AGA desfiinţarea a două dintre cele mai importante divizii din cadrul societăţii, cea de vehicule feroviare şi urbane, specializată în construcţia de locomotive, şi divizia de reparaţii şi modernizări utilaje, potrivit deciziilor şedinţei transmise marţi Bursei.

Anul 2000 a fost ultimul încheiat pe profit de Electroputere, compania obţinând atunci un câştig de 82,1 milioane lei. În următorii 11 ani compania a înregistrat pierderi în valoare cumulată de peste 870 milioane lei, deşi îşi propusese de mai multe ori să obţină profit.

Electroputere a anunţat în luna martie că va disponibiliza 350 de salariaţi, reprezentând 21% din numărul total de angajaţi, din cauza lipsei de comenzi, a reorganizării activităţii şi a creşterii costurilor cu personalul.
Disponibilizările vor fi operate începând cu luna mai şi până la 1 decembrie, iar persoanele care vor rămâne fără loc de muncă vor primi plăţi compensatorii. Compania a mai recurs la disponibilizări şi în octombrie 2010, când au plecat 350 de oameni.
La finalul lunii iunie a anului trecut Electroputere avea 1.620 de angajaţi.

Compania va renunţa definitiv la producţia de locomotive, deşi grupul Al Arrab, care a cumpărat firma de la stat în anul 2007, promitea că va transforma firma într-un gigant industrial la nivel mondial, prin includerea uzinei în strategia de globalizare a companiei Al-Arrab Contracting, iar producţia de locomotive va fi menţinută.
Firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited deţine 86,28% din acţiunile Electroputere, în baza unui contract de privatizare încheiat în 2007.

Uzina va rămâne cu trei divizii de producţie, respectiv aparataj electric, maşini electrice rotative, transformatoare de putere, o divizie de servicii generale, precum şi fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate şi Forjate, Reparaţii şi Modernizări de Maşini Unelte şi Instalaţii Tehnologice.

Cel mai recent transfer cu acţiunile Electroputere s-a realizat la 18 aprilie, la un preţ de 0,035 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 11,81 milioane lei (2,7 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...