Electroputere nu va mai face niciodată locomotive sau vagoane de metrou. Statul vrea fabrica înapoi

Compania Electroputere Craiova nu va mai produce niciodată locomotive sau vagoane de metrou, dacă o propunere de pe lista care va fi supusă Adunării Generale a Acţionarilor din 23 aprilie va fi aprobată.
Economica.net - lun, 02 apr. 2012, 08:18
Electroputere nu va mai face niciodată locomotive sau vagoane de metrou. Statul vrea fabrica înapoi

Pe lista punctelor de pe ordinea de zi apare “Aprobarea desfiinţării Diviziei VFU (Vehicule Feroviare şi Urbane) şi „Aprobarea desfiinţării Diviziei RMU (Reparaţii şi Modernizări Utilaje)”.

Electroputere Craiova este deţinută de grupul saudit Al Arrab Contracting Company, fiind cumpărată de la stat în 2007. La momentul achiziţiei, s-a spus că noii proprietari vor fabrica la Craiova locomotive pentru piaţa arabă, dat fiind grupul Al Arrab avea, la acea oră, în derulare proiecte de infrastructură în zona Golfului de circa 9 miliarde de dolari. Compania arabă a plătit 2,3 milioane de dolari pentrui pachetul de acţiuni cumpărat de la stat dar şi-a asumat şi datoriile companiei, cifrate la 60 de milioane de euro.

Compania este condusă de cunoscutul om de afaceri de origine iordaniană Fathi Taher.

Noii proprietari au vândut 12 hectare de teren din incinta companiei unui dezvoltator imobiliar, iar acolo a apărut Electroputere Parc, primul mall din Craiova. Preţul plătit a fost de 30 de milioane de euro, iar tranzacţia a fost făcută în 2010. Complexul comercial a fost deschis în toamna anului trecut.

UPDATE Statul vrea desfiinţarea contractului de privatizare

“Este în discuţie (la AVAS-n.red.) analiza planului de afaceri al Electroputere, cu propunerea de desfiinţare pe cale judiciară, cu daune interese, a contractului de privatizare” a declarat pentru ECONOMICA.NET preşedintele AVAS, Aurelian Popa, solicitat să ofere poziţa instituţiei vizavi de propunerea din AGA ca la uzina craioveană să nu se mai fabrice locomotive.

 “Este una dintre variante (desfiinţarea contractului-n.red.), le-am făcut şi o notificare pentru plata unei penalităţi de 287.000 de euro, pentru o obligaţie investiţională de care nu s-au achitat, care era scadentă în 210” a mai spus şeful AVAS.

Însă, după cum recunoaşte chiar Popa, desfiinţarea contractului cu firma arabă nu este uşoară, dat fiind că acesta este defavorabil statului. “A fost un contract destul de vicios pentru noi, contractul nu are clauze de penalitate, nu are clauze rezolutorii, privind menţinerea numărului de salariaţi, privind activitatea de producţie, sunt clauze doar pentru investiţii” ne-a mai declarat şeful AVAS.

Contractul de privatizare a fost semnat în toamna anului 2007, preşedinte al AVAS fiind Teodor Atanasiu.

Uzina Electroputere Craiova are o istorie de aproape 70  de ani. În anii ’50, după ce statul comunist a cumpărat de la compania elveţiană Sulzer licenţele, la Craiova au început să se fabrice locomotive diesel iar în anii 60, tot după licenţă elveţiană, au început să se fabrice şi locomotive electrice. După 1990, la Electroputere s-au modernizat o parte din vagoanele care deservesc metroul din Bucureşti, vagoane construite la Astra Arad, tot în perioada comunistă. 

Vezi aici convocatorul AGA de la Electroputere

Te-ar mai putea interesa și
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei crize a gazelor naturale
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei ...
România ar putea accelera primul său proiect de foraj în apele de mare adâncime din Marea Neagră, pe fondul crizei de gaze naturale în Europa, a declarat pentru Bloomberg directorul financiar......
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Cercetătorii olandezi au depăşit o etapă cheie în drumul spre construirea unui internet cuantic ultrasecurizat, după ...
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va obliga băncile, companiile de telecomunicaţii, de asigurări, companiile aeriene, cele din sectorul energiei ...
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunţat miercuri că începând din 2023 va înceta să mai producă ...