Elevii români învață bazele creării jocurilor video la Game Development Week în perioada între 6 și 10 iunie

Prima ediție a Game Development Week îi aduce laolaltă pe elevii de liceu din România pasionați de artă, tehnologie și jocuri video, care vor să cunoască bazele game development-ului sau care deja doresc să dezvolte titluri pe care milioane de utilizatori din întreaga lume să le joace. În cadrul evenimentului, care se va desfășura online între 6 și 10 iunie, tinerii vor putea participa la o serie de workshop-uri și prezentări susținute de specialiști din domeniu și vor învăța noțiunile de bază ale disciplinelor din industria creativă cu cea mai spectaculoasă creștere din ultimii ani.
Lidia Neagu - vin, 03 iun. 2022, 13:17
Elevii români învață bazele creării jocurilor video la Game Development Week în perioada între 6 și 10 iunie

Evenimentul este organizat de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA) și susținut de UniCredit Bank. Participarea la eveniment este gratuită, dar necesită înscriere prealabilă pe siteul rgda.ro. Evenimentele se vor desfășura online pe Zoom, pe pagina de Facebook a RGDA și pe canalele de Twitch și YouTube ale creatorilor de conținut de gaming Bobospider și Werty.

“Industria dezvoltatoare de jocuri video se bazează pe creativitatea și ingeniozitatea noilor generații. Credem în potențialul tinerilor de a crea valoare pentru industria din România și vrem să le oferim cât mai multe resurse pentru a îi introduce în acest domeniu. La rândul ei, industria dezvoltatoare de jocuri video poate oferi șanse de dezvoltare profesională reale. Industria locală numără peste 6000 de profesioniști (locul 5 în Europa) cu un potențial de crestere foarte mare, fiind industria creativă cu cea mai mare cifră de afaceri din România, 218 milioane de dolari în 2020. Game Development Week este doar începutul unui efort susținut de RGDA de a face mai cunoscută dezvoltarea jocurilor video în rândul elevilor”, a precizat Andreea Medvedovici Per, director executiv RGDA.

Programul Game Development Week:  

  • Luni, 6 iunie ora 20:00 – Andreea Medvedovici Per, Director Executiv la RGDA, va povesti cu Bobospider despre oportunitățile existente pentru elevii care doresc încă de la această vârstă să se perfecționeze și să facă primii pași în game development, alegând una din discipline: programare, artă, level design sau game design, printre multe altele. 
  • Marți, 7 iunie ora 20:00 – Adrian Mărăloiu, Level Design la studioul KillHouse Games, va prezenta, pe streamul lui Bobospider, rolul hărților și a misiunilor în povestea unui joc video, luând ca exemplu titlul de succes creat de studioul românesc: seria Door Kickers.
  • Miercuri, 8 iunie ora 21:00 – Mădălina Pompărău, 3D artist la AMC România, discutând cu Werty, îi introduce pe tineri în noțiunile de bază ale creării artei 3D într-un joc video și pregătirea pe care trebuie s-o urmeze aceștia pentru a crea lumi fantastice memorabile.  
  • Joi, 9 iunie, ora 20:00 – Ionuț Solomon, Lead Designer la Ten Square Games, va vorbi cu Bobospider despre importanța de a fi un bun povestitor atunci când faci game design.  
  • Vineri, 10 iunie, ora 21:00 – Patrice (v0lt), elev la Colegiul Tehnic de Arhitectură I.N Socolescu în clasa a 12-a, face game development în engine-ul Unity de 2 ani și a realizat jocul Dungeon Quest în timpul său liber. În cadrul stream-ului lui Werty, Patrice va povesti despre tool-urile pe care le-a folosit pentru a crea acest dungeon crawler game, în care misiunea jucătorului este să devină “Ultimate Knight”. 

Discuțiile se vor desfășura pe canalele de Twitch și YouTube ale unora din cei mai cunoscuți streameri de gaming din România, Bobospider (Bogdan Timuș) și Werty (Paul Bolog).  

În plus, în fiecare zi, mai mulți mentori de la cele mai renumite studiouri de game development românești vor susține workshopuri gratuite pe diverse discipline din domeniu. 

Aurelian Tălpășanu, Game Designer la Fortis, va ține în zilele de marți și joi, 7 și 9 iunie, două ateliere separate despre Game Design pentru cei interesați. 

Miercuri, 8 iunie, Gabriel Stancu, Executive Producer la Amber, va susține un workshop de Introducere în Game Development.  

De asemenea, cei cu veleități artistice se pot înscrie la workshopul Intro in 3D Environment Art for Games: From Zero to Hero alături de Vicențiu Popescu, Environment Artist la AMC România. Workshopul de artă 3D va avea loc online miercuri și vineri, 8 și 10 iunie. 

Workshopurile sunt gratuite, dar necesită înscriere prealabilă pe www.rgda.ro/game-development-week. 

Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul și ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care își doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate strânsă a dezvoltatorilor și de a reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...