Elicopterul președintelui Iranului a fost nevoit să aterizeze forțat în urma unui accident

Un elicopter al preşedinţiei Iranului a fost implicat duminică într-un accident în nord-vestul ţării şi încă nu este clar dacă la bordul aparatului se afla preşedintele Ebrahim Raisi, relatează agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.
AGERPRES - Dum, 19 mai 2024, 16:44
Elicopterul președintelui Iranului a fost nevoit să aterizeze forțat în urma unui accident

Căutări intense erau în desfăşurare duminică după-amiază în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia pare că se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale.

Ultima poziţie a elicopterul dispărut într-o zonă muntoasă este cunoscută cu aproximaţie, dar căutările sunt îngreunate de condiţiile meteo nefavorabile, în special ceaţă densă, a declarat la televiziunea de stat ministrul iranian de interne Ahmed Vahidi.

Acesta a confirmat o „aterizare forţată” a respectivului elicopter, dar a evitat să confirme şi faptul că preşedintele Raisi se afla la bordul aparatului, deşi relatările din mass-media converg în această direcţie.

Potrivit acestor relatări, două din convoiul de trei elicoptere care transportau oficiali iranieni într-o vizită în nord-vestul ţării au aterizat fără probleme în oraşul Tabriz, nu însă şi elicopterul la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian şi guvernatorul regiunii vizitate.

Delegaţia preşedintelui vizitase provincia Azerbaidjanului de Est, unde a fost inaugurat un baraj la frontiera azeră, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi preşedintele azer Ilham Aliev.

***ORA 16:32 Iran: Un elicopter prezidenţial, implicat într-un accident; soarta preşedintelui Raisi nu este clară

Un elicopter al preşedinţiei Iranului a fost implicat duminică într-un accident în nord-vestul ţării şi încă nu este clar în ce stare se află preşedintele Ebrahim Raisi, relatează agenţiile internaţionale de presă, citând mass-media oficiale iraniene.

Elicopterul implicat în accident zbura într-o formaţie de trei elicoptere.

Potrivit agenţiei IRNA şi televiziunii de stat iraniene, elicopterul a efectuat o „aterizare forţată” şi echipele de intervenţie se îndreaptă spre locul accidentului.

„Unele informaţii neconfirmate arată că elicopterul care-l transporta pe preşedintele Raisi ar fi avut un accident în provincia Azerbaidjanul de est”, a transmis televiziunea de stat de la Teheran, adăugând că sunt în desfăşurare operaţiuni pentru localizarea elicopterului, dar căutările sunt dificile din cauza condiţiile meteo nefavorabile, cu ceaţă densă într-o zonă muntoasă.

Agenţia de presă oficială IRNA a relatat ulterior că preşedintele Raisi şi ministrul iranian de externe se aflau printre pasagerii elicopterului.

Te-ar mai putea interesa și
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Vicepreşedintele Statelor Unite Kamala Harris a anunţat sâmbătă un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic, asistenţă umanitară şi securitatea civilă în Ucraina,......
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
Comitetul Internaţional Olimpic a dat publicităţii sâmbătă o primă listă cu 25 de sportivi ruşi şi belaruşi autorizaţi ...
Ciolacu: Am decis într-un for statutar că PSD va avea candidat la alegerile prezidențiale
Ciolacu: Am decis într-un for statutar că PSD va avea candidat la alegerile prezidențiale
Partidul Social Democrat va avea candidat pentru funcţia de preşedinte al României, conform unei decizii luate într-un ...
22,49 de milioane de telespectatori germani s-au uitat la meciul de debut al Campionatului European, câștigat de formația favorită cu 5 la 1 în fața Scoției
22,49 de milioane de telespectatori germani s-au uitat la meciul de debut al Campionatului European, câștigat de formația ...
Meciul dintre selecţionatele Germaniei şi Scoţiei (scor 5-1), disputat vineri la Munchen în deschiderea Campionatului ...