Elmar Geisler, noul director general al Porsche România, în locul lui Kurt Leitner, plecat la Singapore

Porsche Holding l-a numit la începutul lunii iulie pe austriacul Elmar Geisler în funcția de director general Porsche România. El îl înlocuiește pe Kurt Leitner, care a ocupat această poziție în ultimii patru ani, alături de Brent Valmar. Kurt Leitner își încheie mandatul în România, fiind numit director general Volkswagen Group Singapore, de unde va coordona operațiunile Porsche Holding din Singapore, Malaezia și Brunei.
Economica.net - joi, 25 iul. 2019, 09:38
Elmar Geisler, noul director general al Porsche România, în locul lui Kurt Leitner, plecat la Singapore

Elmar Geisler a ocupat în ultimii șapte ani poziția de director general pentru mai multe filiale Porsche Holding din Europa Centrală și de Est, respectiv Porsche Serbia și Muntenegru, Porsche Albania, Porsche Kosovo și Porsche Macedonia.

România este una dintre cele mai importante piețe din această regiune, cu un mare potențial de creștere, în special, pe segmentul de mobilitate electrică. Avem în față o perioadă de  transformări majore pentru întreaga industrie auto, iar în rolul de director general Porsche România, alături de domnul Brent Valmar, ne vom concentra asupra ofensivei electrice, dar și asupra dezvoltării rețelei distribuitorilor și a îmbunătățirii serviciilor oferite clienților”, a declarat Elmar Geisler, director general Porsche România.

 Elmar Geisler și-a început cariera la Porsche Austria în anul 2000 unde a lucrat în departamentul de marketing al mărcii Audi. În anul 2003 a fost numit director general Stoddard Imported Cars din Statele Unite. A revenit în Europa în anul 2005 pe poziția de director regional Porsche Inter Auto. Ultimii ani i-a petrecut în poziția de director general al filialelor Porsche Holding din Macedonia, Kosovo, Albania, Serbia și Muntenegru.

Ne bucură să avem alături un profesionist care a adus valoare pentru Porsche Holding în toate filialele grupului în care a activat. Sunt convins că experiența și calificarea sa vor contribui la  consolidarea poziției de lider a Porsche România în rândul importatorilor auto. Alături de Kurt Leitner am pus în mișcare proiecte ample care pregătesc organizația noastră pentru provocările viitoare ale industriei. Îi mulțumesc pentru contribuția sa semnificativă în cadrul Porsche România. Ne dorim să participăm la transformarea parcului auto local prin promovarea celor mai avansate tehnologii, cu impact nul asupra mediului înconjurător”, a spus Brent Valmar, director general Porsche România. 

Porsche România este cel mai mare importator auto din România și importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA și Volkswagen Autovehicule Comerciale. În 20 de ani de activitate pe piața locală, Porsche România a vândut peste 450.000 de mașini și a atins o cifră cumulată de afaceri de peste 8 miliarde de euro. 

Porsche Holding Salzburg este cel mai mare distribuitor auto din Europa cu activități în 21 de țări de pe continent, plus birouri în Columbia, Chile, China, Malaysia, Singapore, Brunei și Japonia. Compania originară din Salzburg a fost fondată în anul1949 de cei doi copii ai lui Ferdinand Porsche, respectiv Louise Piëch și Ferry Porsche.

Porsche Holding Salzburg este din luna martie 2011 subsidiară 100% deținută de Volkswagen AG. La finalul anului 2018 compania avea 30.900 de angajați și vânduse peste 743.000 automobile noi generând venituri totale de 20,4 miliarde euro.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul din Ucraina şi a explodat pe......
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...