1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Investiţii

Elon Musk analizează dacă să retragă Tesla de la bursă. Acţiunile au urcat cu 11%

Elon Musk se gândeşte să retragă Tesla de la bursă, la preţul de 420 de dolari pe acţiune, în contextul în care compania trece printr-un proces de dezvoltare rapidă şi are constrângeri financiare, potrivit unei postări pe Twitter a acestuia care a dus marţi la creşterea cu 11% a acţiunilor producătorului de automobile electrice, transmite Reuters.

08 aug, 2018 | News.ro

Musk a confirmat că se gândeşte la această posibilitate şi printr-un email adresat angajaţilor şi publicat pe site-ul companiei.

O astfel de măsură ar scoate Tesla din atenţia Wall Street, dar i-ar putea limita accesul la capital. Operaţiunea ar fi una dintre cele mai mari tranzacţii de acest tip din istorie, cu o ţintă de preţ de circa 82 de miliarde de dolari, în baza unui preţ de 420 de dolari pe acţiune.

"Mă gândesc să retrag Tesla de la bursă, la un preţ al acţiunilor de 420 de dolari pe unitate. Finanţare asigurată", a scris Musk pe Twitter.

Preţul de 420 de dolari pe acţiune ar fi cu 22,8% peste cel înregistrat de titlurile Tesla la închiderea tranzacţiilor de luni.

Tesla nu a răspuns imediat solicitărilor de confirmări sau clarificări.

Când o persoană a scris pe Twitter că retragerea de la bursă ar scuti Tesla "de multe bătăi de cap", Musk a replicat "da".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO