Elon Musk este furios după ce Tesla a fost exclus din indicele S&P 500 ESG

Un director din cadrul S&P Dow Jones Indices a anunţat miercuri că firma a decis să elimine constructorul american de automobile electrice Tesla Inc din cadrul indicelui de sustenabilitate S&P 500 ESG din cauza unor probeleme legate de acuzaţiile de discriminare rasială şi accidentele produse de pilotul său automat, transmite Reuters.
AGERPRES - joi, 19 mai 2022, 09:05
Elon Musk este furios după ce Tesla a fost exclus din indicele S&P 500 ESG

Ca urmare a unor modificări care au intrat în vigoare de la data de 2 mai, indicele de sustenabilitate a eliminat şi alte companii precum Delta Air Lines şi Chevron Corp dar a adăugat reţeaua socială Twitter Inc şi compania de rafinare Phillips 66.

ESG este un acronim pentru mediu, social şi guvernanţă, iar performanţele companiilor în aceste domenii au devenit o sursă de interes pentru investitori.

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie din industria auto prin producţia de masă de automobile electrice şi între timp s-a extins şi pe segmentul bateriilor pentru reţelele electrice şi sistemelor de producţie de energie fotovoltaică.

Printre motivele care au contribuit la eliminarea din indexul de sustenabilitate se numără lipsa de detalii cu privire la strategia Tesla de reducere a emisiilor de carbon sau a unui cod de derulare a afacerilor, a precizat Margaret Dorn, responsabilă pentru indicii de sustenabilitate la S&P Dow Jones Indices. „Nu poţi să iei declaraţia de principii a unei companii ca atare, trebuie să te uiţi la practicile ei de-a lungul tuturor dimensiunilor cheie”, a spus Margaret Dorn.

În replică la decizia S&P Dow Jones Indices, fondatorul şi directorul general de la Telsa, Elon Musk a scris pe Twitter că „ESG este o înşelătorie”.

„Exxon se numără printre primele zece cele mai bune companii din lume când vine vorba de chestiunile de mediu, social şi guvernanţă (ESG) în opinia S&P 500, în timp ce Tesla nici măcar nu se numără pe listă! ESG este o înşelătorie”, a spus Elon Musk.

Te-ar mai putea interesa și
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României pentru gramul de aur (327,8351 lei). Precedentul record a fost atins pe 27......
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.