Elon Musk i-a suspendat contul de Twitter lui Kanye West, după ce acesta a făcut mai multe declarații antisemite

Contul de Twitter a lui Kanye West a fost suspendat vineri dimineață, după ce Elon Musk a anunțat că declarațiile acestuia încalcă regulile plaftormei privind interzicerea incitării la violență.
Cristian Negrei - vin, 02 dec. 2022, 18:00
Elon Musk i-a suspendat contul de Twitter lui Kanye West, după ce acesta a făcut mai multe declarații antisemite

“Am făcut tot ce se poate. În ciuda acestui fapt, el a violat din nou regulile noastre privind incitarea la violență. Contul său va fi suspendat”, a scris Musk pe Twitter dând cuiva o replică, relatează CNN.

CNN nu a putut să afle care mesaj publicat pe Twitter de West a dus la atragerea suspendării. Joi seara, rapperul, care și-a schimbat legal numele în Ye, a postat o imagine alterată a stelei lui David cu o zvastică în interior.

Această postare urmează unei serii de comentarii antisemite făcute de West în ultimele luni, declarații care i-au distrus mai multe înțelegeri comerciale, printre care un contract cu Adidas.

Într-un interviu acordat joi activistului de extremă dreapta Alex Jone, Kanye West și-a declarat admirația față de fostul dictator nazist Adolf Hitler.

„Fiecare fiinţă umană are ceva valoros, în special Hitler”, a spus el. „Nu-mi place cuvântul „rău” alături de nazişti”, a adăugat rapperul. „Iubesc evreii, dar iubesc şi naziştii”.

CNN precizează că a aflat de la mai multe persoane care au fost aproapiate de West că acesta este de mult timp fascinat de Hitler și chiar că a vrut să lanseze un album cu numele acestuia. Un fost angajat al lui a declarat pentru postul american de televiziune că artistul a creat un mediu de muncă toxic, în parte și din cauza obsesiei sale față de Hitler.

Nu este prima dată când Twitter îi suspendă contul lui West. La începutul lui octombrie, înainte de preluarea afacerii de către Elon Musk, Twitter i-a suspendat contul pentru comentarii antisemite. Pe 8 octombrie însă, acesta a fost reactivat. Musk, aflat în plin proces de peluare a companiei, operațiune finalizată pe 4 noiembrie, i-a urat atunci într-un comentariu un bun revenit pe Twitter. (Welcome back to Twitter, my friend!).

Magnatul sud-african s-a declarat în trecut drept un absolutist al libertății de exprimare și a criticat cenzura practicată conducerea Twitter înainte să preia el compania.

Citește și:

Sursa foto: Wikipedia

Te-ar mai putea interesa și
Șase constructori de motoare s-au înscris să participe în competiția Formula 1 din 2026, când va intra un nou regumalemnt în vigoare
Șase constructori de motoare s-au înscris să participe în competiția Formula 1 din 2026, când va intra un nou regumalemnt ...
Şase furnizori de motoare, între care Honda, s-au înscris la startul sezonului 2026 din Formula 1, care va avea un nou regulament privind motoarele, conform unei liste publicate vineri de......
CNAIR lucrează la înlăturarea efectelor alunecării de teren de pe DN1 din apropierea localității Breaza (Video)
CNAIR lucrează la înlăturarea efectelor alunecării de teren de pe DN1 din apropierea localității Breaza (Video)
Compania Națională e Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat astpzi că, prin intermediul Direcției Regionale ...
BMW își extinde investițiile în Mexic
BMW își extinde investițiile în Mexic
Grupul Bayerische Motoren Werke (BMW) a anunțat că va investi 800 de milioane de euro (866 de milioane de dolari) în statul ...
ANM: Codul portocaliu de viscol va afecta parțial zece județe. În București va ploua slab sâmbătă și va ninge duminică
ANM: Codul portocaliu de viscol va afecta parțial zece județe. În București va ploua slab sâmbătă și va ninge duminică
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, atenţionări Cod portocaliu de viscol, în zece judeţe, ...