1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Elon Musk plănuiește să fabrice la uzina Tesla din Germania baterii pentru mașinile care vor fi construite acolo

Constructorul auto american Tesla intenţionează să îşi producă propriile baterii destinate automobilelor electrice ce vor fi asamblate la viitoarea uzină din apropiere de Berlin, a declarat vineri directorul general de la Tesla, Elon Musk (foto), informează DPA, citată de Agerpres.

24 iul, 2020 | Agerpres

"Va fi o producţie locală de celule pentru baterii şi acestea vor acoperi nevoile uzinei de la Berlin", a declarat Elon Musk cu prilejul prezentării rezultatelor înregistrate de Tesla în al doilea trimestru. Aceasta este prima confirmare oficială că Tesla intenţionează să producă şi baterii la uzina de la Berlin.

Prima uzină europeană de asamblare a automobilelor electrica marca Tesla este construită în prezent pe un teren din apropiere de Berlin iar compania şi-a propus să ajungă rapid la un ritm de producţie de 500.000 de vehicule, imediat ce uzina de lângă Berlin va fi inaugurată, în vara anului următor.

Chiar dacă autorizaţia definitivă de mediu nu a fost încă eliberată, Tesla a şi început să pregătească terenul pentru construcţia uzinei de la Gruenheide, la est de Berlin.

Ministrul Economiei din landul Brandenburg, Joerg Steinbach, a salutat intenţia Tesla de a construi şi baterii în apropiere de Berlin, apreciind că "dacă proiectul se va concretiza, va consolida şi mai mult economia landului Brandenburg şi ne va face o locaţie şi mai atractivă pentru companiile internaţionale".

O serie de mari constructori auto germani, precum VW şi Daimler, se gândesc de mult timp dacă să îşi producă propriile baterii destinate automobilelor electrice sau să le importe, însă importurile i-ar face dependenţi de marii producători asiatici şi vulnerabili la problemele apărute în lanţurile de aprovizionare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO