Elon Musk s-a alăturat mişcării #DeleteFacebook şi a închis paginile oficiale ale Tesla şi SpaceX

Elon Musk s-a alăturat vineri mişcării #DeleteFacebook şi a închis paginile oficiale de pe Facebook ale companiilor Tesla şi SpaceX, după ce a aflat, se pare pentru prima oară, că paginile respective există, relatează publicaţia The Guardian.
Economica.net - sâm, 24 mart. 2018, 11:53
Elon Musk s-a alăturat mişcării #DeleteFacebook şi a închis paginile oficiale ale Tesla şi SpaceX

Miliardarul a intrat într-o conversaţie lejeră vineri dimineaţa, răspunzând unui tweet din partea co-fondatorului WhatsApp Brian Acton, care a cerut oamenilor să îşi închidă conturile de pe Facebook, cu întrebarea: „Ce este Facebook?”.

Când un utilizator al Twitter i-a spus că SpaceX are profil pe Facebook şi l-a întrebat dacă va face ceea ce spune, Musk a răspuns: „Nu ştiam că există unul. O vom face”.

Musk a mai spus că „n-a văzut niciodată pagina respectivă”, fiind posibil să îl fi rănit cu vorbele sale pe angajatul însărcinat să creeze şi să administreze pagina respectivă, potrivit The Guardian.

Câteva minute mai târziu paginile de Facebook ale Tesla şi SpaceX au fost dezactivate.

Un purtător de cuvânt al Tesla a refuzat să comenteze motivul.

Facebook a fost puternic criticată de către congresmeni, foşti angajaţi şi presă, precum şi de proprii utilizatori, în urma informaţiilor potrivit cărora conturile a circa 50 de milioane de utilizatori americani au fost colectate şi transmise fără ştiinţa acestora firmei de consultanţă politică Cambridge Analytica, care l-a sprijinit pe Donald Trump în campania elewctorală din 2016.

Musk are de mult timp o relaţie dificilă cu directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg.

În 2016, Zuckerberg a fost aproape lipsit de politeţe, în urma exploziei accidentale a rachetei SpaceX care transporta un satelit pe care intenţiona să îl folosească în proiectul Internet.org.

„Sunt profund dezamăgit să aud că eşecul lansării SpaceX ne-a distrus satelitul”, a scris el la momentul respectiv.
Musk a răspuns atunci :”Da, greşeala mea că am fost un idiot. Le-am oferit o lansare gratuită în compensare şi cred că au avut o asigurare”.

Cei doi miliardari rivali au avut un schimb de replici şi în domeniul inteligenţei artificiale. Musk a cerut de mult timp ca inteligenţa artificială să fie reglementată, avertizând că tehnologia „implică un riscul fundamental pentru existenţa civilizaţiei”.

În iulie 2017, Zuckerberg s-a referit la opiniile lui Musk într-o transmisiune în direct pe Facebook, afirmând că „concentrarea pe scenrarii apocaliptice este cu adevărat negativă şi destul de iresponsabilă”.

Musk a replicat printr-un tweet, afirmând: „Am discutat cu Mark despre asta. Înţelegerea sa pe acest subiect este limitată”.

Cu toate acestea, angajamentul lui Musk de a şterge conturile de Facebook nu pare să se aplice şi în cazul Instagram, serviciul de distribuire a fotografiilor deţinut de Facebook, prin care miliardarul transmite în mod frecvent selfie-uri şi fotografii cu călătorii, maşini şi rachete.
Întrebat despre folosirea în continuare a Instagram, Musk a scris pe Twitter: „Este la limită. Influenţa Facebook se infiltrează treptat”.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...