Elon Musk susține că Tesla își va muta sediul din California în Texas

Elon Musk, șeful Tesla Motor, a anunţat că va muta sediul companie din statul american California în Texas. Intenția lui Musk a fost dezvăluită încă din primăvară.
Robert Stan - vin, 08 oct. 2021, 11:50
Elon Musk susține că Tesla își va muta sediul din California în Texas

Deranjat de întârzierea cu care autoritățile din California au permis reluarea producției la uzina Tesla în perioada pandemiei din SUA, Elon Musk a amenințat încă din luna mai a acsdtui an cu mutarea fabricii în alt stat american.

„Sincer, este picătura care a făcut să dea pe afară paharul. Tesla îşi va muta imediat sediul şi proiectele viitoare în Texas / Nevada. Dacă o să menţinem o activitate de producţie în Fremont va depinde de modul în care suntem trataţi” scria Elon Musk în luna mai pe Twitter.

Cum pe atunci intenția era menționată doar pe o rețea de socializare, la fel ca multe dintre ideile lui Musk rămase fără un rezultat vizibil până acum, majoritatea analiștilor au considerat că totul va rămâne la nivel declarativ.

Ei bine, acum, același șef al Tesla a anunțat că producătorul de automobile electrice își va muta cartierul general din Silicon Valley (California), la Austin (Texas), acolo unde compania are în construcție o nouă uzină.

„Sunt încântat să vă anunţ că ne vom muta cartierul general la Austin, Texas”, a spus Elon Musk cu ocazia adunării generale anuale a acţionarilor Tesla, eveniment organizat tocmai în interiorul uzinei Tesla din Texas. El a ţinut să adauge „că această decizie nu înseamnă că Tesla va părăsi complet California”.

Prin această decizie, Tesla se alătură altor mari companii precum Oracle, HP şi Toyota Motor, care au decis şi ele să îşi mute sediu central în Texas din California, unde taxele şi costul vieţii sunt mai mari. Chiar dacă regiunea Silicon Valley este un hub pentru dezvoltarea de noi idei şi companii, Texas este renumit pentru mâna de lucru ieftină şi mai puţine reglementări stricte.

Cunoscutul antreprenor american, care de la debutul pandemiei a criticat în repetate rânduri autorităţile din California pentru regulile sanitare pe care el le consideră mult prea stricte, s-a mutat şi el din Los Angeles în Texas. Musk şi-a justificat anul trecut decizia sa prin necesitatea de a fi mai aproape de cele două proiecte care îi ocupă în prezent cea mai mare parte din timp: dezvoltarea unei rachete de către compania sa spaţială SpaceX în sudul statului Texas şi construcţia unei uzine de asamblare de automobile la Austin.

În opinia analistului Dan Ives de la Wedbush, nemulţumirile lui Elon Musk faţă de autorităţile din California au contribuit la decizia privind mutarea în Texas, însă aceasta este în primul rând o alegere strategică deoarece Tesla intenţionează să construiască la uzina din Austin atât Model 3 şi Model Y, cât şi pick-up-ul Cybertruck şi camionul Semi.

La începutul acestei luni, Tesla a anunţat că a livrat un număr record de vehicule în trimestrul al treilea, o situaţie care contrastează cu o piaţă auto afectată de o penurie de semiconductori.

Citește și:

– Nou record pentru americanii de la Tesla

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ciocolată şi batoane de ciocolată, cu 2% mai mult faţă de 2022 (852.000......
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...