1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Elveţia modifică legislaţia cu privire la insolvenţe pentru a proteja firmele afectate de coronavirus

Guvernul elveţian a anunţat joi că va analiza posibilitatea de a modifica, temporar, legislaţia cu privire la insolvenţe, pentru a proteja firmele care se confruntă cu probleme de lichidităţi şi creştere a datoriilor în timpul crizei coronavirusului, transmite Reuters, citată de Agerpres. 
09 apr, 2020 | Agerpres
Ministerul Justiţiei a precizat că analizează o propunere conform căreia companiile vor putea să aştepte înainte de a depune cererea de intrare în insolvenţă dacă sunt ameninţate de probleme care au legătură cu pandemia de coronavirus, cu condiţia să existe şanse ca problemele cu datoriile să poată fi rezolvate după criză.

În pofida faptului că a lansat un pachet de sprijinire a economiei în valoare de 62 de miliarde de franci (63,85 miliarde de dolari), "pandemia de coronavirus ameninţă multe companii cu supra-îndatorare şi în consecinţă faliment", a apreciat Executivul elveţian.

"Un val de falimente ar avea consecinţe serioase pentru economie, în special asupra locurilor de muncă", a subliniat Guvernul elveţian. Acesta a avertizat zilele trecute că economia Elveţiei ar putea să se contracte cu 10,4% în acest an din cauza pandemiei, scrie Agerpres.

De asemenea, Guvernul elveţian a anunţat că oprirea colectării datoriilor şi aşa-numita vacanţă judecătorească vor înceta la data de 19 aprilie. "Termenul-limită pentru îngheţarea colectării datoriilor nu este un instrument adecvat pentru a contracara actualele dificultăţi economice. În schimb, guvernul analizează măsuri ţintite prin care să oprească falimentele care au legătură cu coronavirusul", a informat Executivul elveţian.

Ministerul Justiţiei a precizat că va analiza şi posibilitatea de a utiliza teleconferinţe şi videoconferinţe în procesele civile în ideea de a menţine funcţionarea sistemului juridic. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO