eMAG estimează pe vânzări de peste 500 milioane de lei de Black Friday. Oferta include şi un Ferrari cu o reducere de 45.000 de euro

eMAG, liderul pieţei locale de comerţ online, estimează că vânzările de Black Friday vor depăşi 500 milioane de lei, mai mult cu 40 milioane de lei faţă de anul trecut, a declarat Iulian Stanciu, CEO al grupului în cadrul unei conferinţe de presă.
Lidia Neagu - mar, 12 nov. 2019, 10:48
eMAG estimează pe vânzări de peste 500 milioane de lei de Black Friday. Oferta include şi un Ferrari cu o reducere de 45.000 de euro

„Estimăm vânzări de peste jumătate de miliard de lei cu ocazia Black Friday. În fiecare an am fost surprinşi de creştere faţă de estimări, mai ales la valoarea medie a unui produs. De asemenea, estimăm  ca vom avea 60.000 de clienţi nou care fie nu au mai cumpărat de pe eMAG, fie nu au cumpărat niciodată online”, a declarat Iulian Stanciu.

Reducerile se aplică pentru 3,5 milioane de produse şi se ridică la 270 milioane de lei. eMAG a realizat şi o investiţie de 3 milioane de euro în servere, servicii de hosting, cloud şi dezvoltare şi spune că se aşteaptă la peste 400.000 de vizite pe site în momentul startului reducerilor.

Produsele vor fi reduse, în medie, cu 35%.

„Black Friday este o investiţie în achiziţia de clienţi noi şi creşterea notorietăţii comerţului online”, spune Stanciu.

Ce produse vor avea reduceri

Printre produsele care vor fi aflate la ofertă la eMAG se numără: 70.000 de televizoare, 120.000 de smartphone-uri, 22.000 de laptop-uri, 21.000 de frigidere, 15.000 maşini de spălat, 200.000 de electrocasnice mici, 300.000 de produse de fashion, 400.000 de jocuri şi jucării, 150.000 de parfumuri şi cosmetice şi 200.000 de anvelope.
 
Ca în fiecare an, eMAG are în ofertă şi produse neobişnuite, iar în acest an pune la vânzare o maşină Ferrari GTC4 Lusso, redusă cu 45.000 de euro, la 263.000 de euro. „Sunt şi eu curios dacă se va vinde”, spune CEO-ul.
 
Alte produse inedite aflate în promoţia de Black Friday includ închiriere de mașini, servicii taxi și car sharing, bilete de avion Blue Air, bilete la concerte și festivaluri, bilete la evenimente sportive (Formula 1, Roland Garros, etc), servicii medicale, abonamente de telefonie la Vodafone, cafea la Starbucks, bilete la parcuri de distracții locale și internaționale, monede și lingouri de aur şi pachete turistice în România și în străinătate.
 
Probleme la livrare

El a spus că anul trecut cele mai multe reclamaţii au vizat livrările efectuate cu întârziere, astfel că pentru a reduce întârzierile curierii au investit peste 30 milioane de euro în centre logistice, mașini, tehnologie şi lockere easybox.

„Ne-am orientat mult către partneriatul cu curierii. Cea mai mare problemă reclamată anul trecut de către clienţi a fost întârzierea coletelor. Ne propunem ca în acest an să atingem o rată a livrărilor de 99% până pe 28 noiembrie, faţă de 94% în 2018”, a explicat Stanciu.

Potrivit acestuia, cei 1% care nu vor primi coletele până pe 28 noiembrie, vor fi contactaţi pentru a stabili o altă dată de livrare şi, dacă nici atunci, nu ajunge coletul la ei, atunci vor primi o compensaţie.

De asemenea, 70% dintre comenzi vor fi onorate în primele cinci zile pentru că firmele de curierat vor lucra inclusiv sâmbăta şi duminica.

Conform unui studiu eMag şi Kantar, 89% dintre români ştiu ce este Black Friday, faţă de 71% în 2015. Totodată, 50% dintre români au declarat că intenţionează să cumpere ceva de Black Friday, faţă de 45% – în 2015 şi 16% – în 2012.

La ediţia anterioară a evenimentului de shopping s-au înregistrat 9,3 milioane de vizite online, iar 78% au provenit de pe dispozitive mobile, faţă de 69% în 2018 şi 54% în 2015.

În acelaşi timp, vânzările au avut un trend crescător, de la 34 de milioane de lei – în 2011, la prima ediţie a Black Friday, la peste 450 de milioane de lei, în 2018. Din totalul produselor puse la vânzare, 196.000 de produse au avut preţuri de peste 500 de lei.

Ediţia din 2018 a Black Friday a avut la start trei milioane de produse pregătite pentru a fi vândute, iar estimările companiei arată că preţurile la eMag sunt cu 15% mai mici, în medie, faţă de cele practicate de competitori.

Te-ar mai putea interesa și
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs căutat în disperare de constructori: garanții pentru stat. Consilier al lui Obama, în spatele firmei
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs ...
Cyber Level Ins, un broker de asigurări înregistrat în Bulgaria și legat direct de liderul pieței de asigurări RCA de la sud de Dunăre, Lev Ins, a început să fie foarte dinamic pe piața......
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce ...
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...