eMag lansează o alianţă a marketplace-urilor europene, cu acces la peste 230 de milioane de potenţiali clienţi

eMAG lansază International Marketplace Network (IMN), o alianţă prin care se va conecta cu alte trei marketplace-uri din Uniunea Europeană (UE) şi care va avea acces la o piaţă de peste 230 de milioane de potenţiali clienţi.
Lidia Neagu - joi, 26 sept. 2019, 10:14
eMag lansează o alianţă a marketplace-urilor europene, cu acces la peste 230 de milioane de potenţiali clienţi

IMN conectează patru platforme Marketplace: eMag, Cdiscount (Franţa), ePrice (Italia) şi Real.De (Germania), iar peste 30.000 de selleri vor putea folosi IMN pentru a vinde cross-border. Autorităţile de Concurenţă din toate cele patru ţări au avizat înfiinţarea IMN, potrivit eMag.

IMN oferă o interfață care conectează cele patru platforme Marketplace, pe care sellerii o pot folosi ca unic punct de lucru pentru a-și sincroniza ofertele, simplu si eficient, pe fiecare dintre cele patru platforme, în mod securizat și în timp real. IMN reprezintă o modalitate rapidă pentru selleri de a-și extinde afacerile în Europa, fără costuri suplimentare.

Pentru clienți, IMN reprezintă o modalitate de a accesa o gamă mult mai mare de produse și servicii localizate în țara de origine, la prețuri competitive.

„Credem că IMN reprezintă o oportunitate mare pentru oricare dintre sellerii noștri care doresc să înceapă să vândă cross-border. eMAG Marketplace își continuă astfel demersul de a dezvolta proiecte care să aducă valoare adăugată sellerilor români, dar și de a consolida ecosistemul pentru comerțul online pe care l-a construit. În plus, datorită IMN, clienții din România vor avea acces la o gamă de produse și mai variată decât până acum”, a spus Florin Filote, director eMAG Marketplace.

La rândul său, Emmanuel Grenier, CEO Cdiscount a spus: „Până acum, sellerii care voiau să acceseze mai multe platforme de tip Marketplace din Europa erau nevoiți să-și listeze separat produsele pe fiecare platformă disponibilă din țările în care doreau să vândă. IMN este un pas înainte pentru întreaga industrie și un progres tehnologic major. Noua rețea se pliază perfect pe dorința Cdiscount de a ajuta întreprinderile mici și mijlocii să iasă online și să crească accesând piața europeană. De asemenea, cred că este o realizare importantă la nivel european, care subliniază caracterul dinamic și inovator al rețelelor de comerț online de tip Marketplace”.

IMN este un proiect inovator care favorizează dezvoltarea pieței unice digitale, în linie cu dorința Comisiei Europene. Această inițiativă va duce beneficiile comerțului online la un număr mai ridicat de europeni, permițându-le accesul la un număr mai mare de categorii de produse. Odată cu lansarea IMN, consumatorii europeni vor avea acces la o gamă mai variată de produse și servicii. Mai mult, alte platforme de tip Marketplace din Europa și-au exprimat interesul de a face parte din IMN.

„Suntem mândri să fim parte din această rețea. Împreună am reușit să dezvoltăm o soluție care elimină barierele de intrare și costurile pe care ar trebui să le suporte un comerciant care își dorește să intre pe piețe noi și să rămână, în același timp, independent. Fiecare dintre noi joacă un rol-cheie în țara de origine, fapt ce ne permite să acordăm asistență fiecărui seller în propria limbă, astfel încât să îi ajutăm să aibă succes. Pentru un jucător ca ePRICE, IMN este modalitatea potrivită de a oferi soluții de creștere și export IMM-urilor din Italia și din Europa aflate în căutarea unui canal de vânzare integrat în afara țării”, a spus Leonardo Costa, Director ePRICE Marketplace.

„IMN este o expresie a Europei fără frontiere și a comerțului online fără granițe”, a spus Patrick Müller-Sarmiento, CEO real. „Interesul retailerilor pentru platformă este foarte mare, iar primii 100 de selleri care au fost integrați în faza de testare au înregistrat deja creșteri semnificative. Prin conectarea platformelor locale de tip Marketplace prin IMN, sellerii vor câștiga mai multă independență față de canalele ce provin din afara Europei și vor avea o creștere sustenabilă”.

Într-o primă fază, platforma pe care s-au efectuat primele teste în 2018 va rula într-o versiune beta. În următoarele luni, efortul va fi concentrat asupra dezvoltării infrastructurii platformei, dar și asupra atragerii de noi platforme de tip Marketplace și de selleri (peste 100 de selleri au testat deja cu succes până acum versiunea beta).

Înființarea IMN a primit avizul autorităților de Concurență din toate cele patru țări din care provin cele patru companii-membre ale alianței.

eMAG este un jucător regional în industria ecommerce cu operațiuni în România, Ungaria, Bulgaria și Polonia. În ultimii 18 ani, societatea a investit în servicii bazate pe tehnologie dezvoltată în România, cu scopul de a-și ajuta clienții să economisească timp și bani, prin servicii precum easybox, Priority Pay, cardul co-branded, astfel încât să beneficieze de cea mai bună experiență de cumpărături online. Cu o gamă variată de produse și o ofertă aflată în continuă dezvoltare, eMAG este locul în care oricine poate găsi orice, de oriunde s-ar afla. Prin intermediul platformei Marketplace, eMAG aduce valoare celor peste 27.000 de selleri din toate cele patru țări în care activează.

Cdiscount face parte din grupul Casino și este liderul de pe piața de comerț online din Franța, care comercializează produse nealimentare. Platforma a generat vânzări în valoare de peste 3,6 miliarde de euro în 2018, dintre care 1,1 miliarde de euro au fost generate de Marketplace, care s-a extins rapid astfel încât astăzi numără peste 10.000 de selleri. Obiectivul Cdiscount este acela de a face accesibile tuturor produsele și serviciile de zi cu zi, mizând pe valori precum proximitate și îndrăzneală.

Real.de este cel mai mare Marketplace din Germania, parte a unei rețele de supermarketuri aparținând grupului Metro AG. În 2018, real.de a înregistrat vânzări în valoare de 600 milioane de euro, continuând astfel trendul de creștere cu peste 50% de la un an la altul. În prezent, peste 500 de comercianți vând 15 milioane de produse din 5.000 de categorii pe site-ul real.de.

ePRICE liderul de pe piața de comerț electronic din Italia. Este unul dintre cele mai importante magazine online specializate în vânzarea produselor electro-IT și și a electrocasnicelor mari. A lansat pe piața italiană platforma mobilă integrată Home Service. ePRICE gestionează o rețea de 130 de puncte de colectare și plată a comenzilor, (Pick & Pays), răspândită în 109 orașe, combinând astfel avantajele de a face cumpărături online cu comoditatea și securitatea oferite de un magazin de proximitate.

International Marketplace Network (IMN) operează o interfață care poate conecta, in anumite conditii, platforme de tip Marketplace, pe care comercianții o pot utiliza pentru a își sincroniza ofertele disponibile pe fiecare piață cu un singur clic, pentru a le comercializa în restul piețelor. Platformele Marketplace membre IMN înregistrează vânzări totale de 5,2 miliarde EUR și faciliează accesul la peste 230 de milioane de clienți potențiali.

Te-ar mai putea interesa și
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit demarează o campanie dedicată mașinilor noi care implică „peste 100 de dealeri”
Autovit, platformă online din România dedicată vânzării și cumpărării de mașini, demarează o campanie prin care pune la dispoziția potențialilor clienți „peste 1200 de autoturisme cu......
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei a câştigat 109 miliarde de dolari în primul trimestru
Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare din lume în condiţiile în care deţine active de peste 1.600 ...
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările UE trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei, spune Borrell
Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ...
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie -29 februarie 2024, faţă ...