Emil Boc a semnat joi contractul pentru studiile necesare realizării metroului și trenului metropolitan în Cluj

Primarul Cluj - Napoca Emil Boc a semnat joi contractul pentru elaborarea studiilor necesare realizării trenului metropolitan și metroului în Cluj. Licitația a fost câștigată de asocierea italo - franco - română SWS Engineering Spa (Italia) - Systra (Franța) - Metrans Engineering SRL.
Economica.net - joi, 23 apr. 2020, 10:09
Emil Boc a semnat joi contractul pentru studiile necesare realizării metroului și trenului metropolitan în Cluj

Boc a menționat că acesta este cel mai important proiect de mobilitate din istoria județului, fiind unul integrat, ce vizează atât dezvoltarea municipiului Cluj – Napoca, cât și a localităților din jur.

Valoarea estimată inițial a contractului era de 55,26 milioane de lei, aproximativ 11,44 milioane de euro. Valoarea adjudecată a contractului este de 35,92 milioane de lei, adică 7,43 milioane de euro, cu TVA inclus, a spus edilul Cluj-Napoca într-o transmisiune live pe pagina sa de Facebook (video jos).

„Facem parte dintr-o asociere cu proiectanți de la nivel internațional. Vorbim despre SWS Engineering Italia, firmă cu peste 40 de ani de experiență în domeniul proiectării și consultanței sistemelor de transport, cu o experiență de peste 650 de km de tunel de metrou proiectați în lume. Vorbim de Systra Franța, o companie care are proiecte, inclusiv în România, de cale ferată și metrou, este consultant la Magistrala 5 de metrou de peste 15 ani, în Toulouse, în Tel Aviv. Și Metrans Engineering, chiar dacă este o firmă nou-înființată, are angajați cu peste 15 ani experiență în proiectare de metrou, la metroul din București”, a spus Radu Gabriel Dumitru, directorul Metrans Engineering.

Semnarea contractului are loc în urma deciziei definitive a Curţii de Apel Cluj, despre care ECONOMICA.NET a relatat în martie.

„Instanţa de judecată a dat câştig de cauză Primăriei Cluj – Napoca în licitaţia pentru tren metropolitan şi metrou. Şi avem sentinţă definitivă prin care se menţine soluţia dată de autoritatea contractantă, adică de Primăria Cluj – Napoca. Este soluţie definitivă dată de către instanţa de judecată de la Cluj”, a explicat atunci Emil Boc.

Amintim că Metroul SA, proiectant al metroului bucureştean, a depus în noiembrie anul trecut contestaţie la licitaţia pentru studiile necesare construirii unei linii de metrou la Cluj – Napoca. Asta după ce primarul Emil Boc a anunţat câştigătoare oferta SWS Engineering Spa (Italia) – Systra (Franța) – Metrans Engineering SRL (România).  

Primăria Cluj – Napoca a primit anul trecut cinci oferte la licitaţia pentru studiile necesare realizării metroului şi trenului metropolitan.

Emil Boc şi primarii a şase comune au semnat, în aprilie 2019, acordul de asociere pentru realizarea metroului şi a trenului metropolitan.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...