1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Companii

Emil Boc: În maximum o lună semnăm contractul pentru studiile la trenul metropolitan şi metrou

Primăria Cluj-Napoca va semna în maximum o lună contractul pentru studiile necesare construirii metroului şi trenului metropolitan, a anunţat miercuri edilul oraşului din Ardeal, Emil Boc. Anunţul său vine după decizia definitivă de marţi a Curţii de Apel Cluj în cazul contestării licitaţiei.

04 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

"În maxim o lună de zile se va încheia contractul şi după care va începe derularea lui pentru realizarea studiului de pre-fezabilitate de metrou şi de fezabilitate la trenul metropolitan. Durata la metrou este de 27 de luni iar la trenul metropolitan este de 14 luni. A câştigat un consorţiu format dintr-o firmă din România, una din Franţa şi una din Italia", a menţionat edilul Clujului în cadrul unui interviu pentru Ziua de Cluj.

Semnarea contractului are loc în urma deciziei definitive a Curţii de Apel Cluj - Napoca, despre care ECONOMICA.NET a relatat încă de marţi.

"Ieri (marţi – n.r), instanţa de judecată a dat câştig de cauză Primăriei Cluj – Napoca în licitaţia pentru tren metropolitan şi metrou. Şi avem sentinţă definitivă prin care se menţine soluţia dată de autoritatea contractantă, adică de Primăria Cluj – Napoca. Este soluţie definitivă dată de către instanţa de judecată de la Cluj", a explicat Emil Boc.

Amintim că Metroul SA, proiectant al metroului bucureştean, a depus în noiembrie anul trecut contestaţie la licitaţia pentru studiile necesare construirii unei linii de metrou la Cluj – Napoca. Asta după ce primarul Emil Boc a anunţat câştigătoare oferta SWS Engineering Spa (Italia) - Systra (Franța) - Metrans Engineering SRL (România).
 
Primăria Cluj - Napoca a primit anul trecut cinci oferte la licitaţia pentru studiile necesare realizării metroului şi trenului metropolitan. Emil Boc şi primarii a şase comune au semnat, în aprilie 2019, acordul de asociere pentru realizarea metroului şi a trenului metropolitan.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO