Endava achiziţionează Comtrade Digital Services, furnizor de servicii şi soluţii strategice de inginerie software

Endava, companie britanică prezentă pe piața din România cu șapte centre de livrare, a anunțat achizitionarea companiei Comtrade Digital Services (CDS), care anterior a fost o divizie a grupului Comtrade Group. Prin intermediul acestei achiziții, Endava spune că își consolidează prezența în Europa de Sud - Est.
Lidia Neagu - mar, 18 aug. 2020, 11:59
Endava achiziţionează Comtrade Digital Services, furnizor de servicii şi soluţii strategice de inginerie software

Cu sediul central în Dublin, Irlanda și centre de livrare de-a lungul Adriaticii, CDS este un furnizor de servicii și soluții strategice de inginerie software, deservind cu preponderență clienți din Uniunea Europeană, dar și din alte țări ale Europei și Statele Unite ale Americii.

Portofoliul de clienți al companiei CDS consolidează verticalele de business pe care Endava este prezentă, cu accent pe zona de plăti și servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media și Telecom) și alte sub-sectoare, precum turism, logistică, energie, servicii guvernamentale și din domeniul sănătății.

Clienții din tările membre UE au generat aproximativ 85% din totalul veniturilor CDS, raportate în 2019, restul venind de la companii client care operează în Europa, însă în afara Uniunii Europene și din Statele Unite ale Americii. Se așteaptă ca această achiziție să genereze o creștere în veniturile companiei încă din primul an de la tranzacție.

“Mă bucur că CDS face acum parte din familia Endava. Abilitățile tehnice, abordarea față de transformarea digitală și cultura bazată pe inovație sunt aliniate cu cele din cadrul Endava. Vom avea capacități îmbunătățite, capabilități dezvoltate și avantajul abilităților tehnologice specifice generației următoare prin intermediul cărora ne vom deservi mai bine clienții,” a declarat John Cotterell, CEO Endava, adăugând “Împreună vom fi lideri în regiunea Adriatică, direcție aliniată cu strategia noastra de a fi un “angajator de top” pentru cel mai bine pregătiți ingineri în fiecare dintre centrele de livrare Endava”.

“CDS este o echipă minunată și ne pare rău că au părăsit grupul Comtrade, însă am observat o potrivire puternică cu Endava din punct de vedere cultural și al business-ului, iar viitorul are perspective promițătoare pentru echipă și clienții pe care îi deservesc”, a declarat Veselin Jevrosimovic, Președintele Comtrade.

“Suntem încântați că ne-am alăturat Endavei. Endava și-a consolidat deja reputația de lider în regiunea noastră și suntem entuziasmați de oportunitățile create pentru noi si clienții nostri, devenind parte din povestea Endava”, a declarat Viktor Kovacevic, General Manager, CDS Accelerator.

Endava înregistra o capitalizare bursieră de peste 3,03 miliarde dolari pe Bursa din New York, la data de 17 august 2020.

CDS este o companie inovatoare care a caștigat numeroase premii de-a lungul timpului. CDS sprijină companii din diverse industrii (Logistică, Turism, Domeniul Sănătății, Servicii Financiare, FinTech, Servicii guvernamentale și Energie) să inoveze mai rapid și să își reinventeze modelul de business bazat pe zona digitală, prin intermediul metodologiilor Agile, tehnologiilor inovative (Blockchain, Artificial Intelligence, IoT) și a experienței în identificarea și fructificarea oportunităților din business.

CDS colaborează cu brand-uri cunoscute, cum ar fi Raiffeissen și Addiko Bank în domeniul Serviciilor Financiare, Paysafe Group în domeniul Plăților, ConsenSys în zona TMT, Datalex, Aer Lingus, ADBSafegate și HRS în domeniul Turismului, Itron și STEM în industria Energiei, Administrația Financiară a Republicii Slovenia în cadrul Serviciilor Guvernamentale.

Compania are o capacitate înaltă de livrare cu aproximativ 460 de angajați în zona tehnică și centre de livrare localizate în Slovenia, Serbia și Bosnia.

Te-ar mai putea interesa și
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. Nevoia de soluții eficiente a devenit iminentă pentru a putea......
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai ...
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom ...
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...