Endava vinde divizia de fintech către Worldpay

Endava vinde către Worldpay divizia fintech, care are în prezent 138 de angajați localizați în București. La solicitarea Worldpay, Endava a agreat să permită exercitarea timpurie a opțiunii, a cărei scadența era septembrie 2019. Tranzacția urmează sa se finalizeze în primul trimestru al anului fiscal 2020 și necesită aprobarea autorităților de reglementare din România.
Economica.net - mie, 05 iun. 2019, 09:25
Endava vinde divizia de fintech către Worldpay

Prețul agregat al tranzacției se situează în intervalul menționat în rapoartele depuse la SEC – Securities Exchange Commission, se arată într-un comunicat al Endava.

Endava a acceptat să furnizeze către Worldpay anumite servicii de tranziție în cadrul acordului existent între Endava și Worldpay, care va rămâne în vigoare și după finalizarea vânzării diviziei de fintech. Relația dintre cele două companii este consolidată în continuare prin volumul angajamentelor curente, precum și prin oportunitatea de extindere a colaborării în Statele Unite ale Americii. În prezent, 291 de angajați Endava lucrează pe proiectele Worldpay, în plus față de cei 138 de angajati din divizia fintech.

De asemenea, ca urmare a cererii crescute din partea clientilor de expertiza CRM în cloud, începând cu 1 iunie 2019, Endava și-a mărit echipa cu 32 de specialiști în Romania. Compania intenționează să își dezvolte capabilitățile de implementare de soluții digitale în cloud.

Endava este o companie publică de servicii IT, cu peste 18 ani de experienţă în domeniu, lucrând cu unele dintre cele mai cunoscute branduri în industrii ca cea Financiară, Asigurări, Telecomunicaţii, Media şi Technologie, Retail şi Bunuri de consum. Prin soluţiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi ajută clienţii să atingă un nivel mai ridicat de interactivitate, flexibilitate şi eficienţă.

Endava are peste 5.573 de angajați în sediile sale din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare în România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela și Columbia.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...