Endava vrea să îşi dubleze numărul de angajaţi din România, în următorii trei ani

Compania Endava vrea să ajungă la peste 1.000 de angajați în centrele sale de dezvoltare și suport din România, în următorii 3 ani.
Cristina Şomănescu - joi, 04 oct. 2012, 09:21
Endava vrea să îşi dubleze numărul de angajaţi din România, în următorii trei ani

„Ne dorim să creştem afacerile din România şi chiar să dublăm numărul de angajaţi în următorii 3 ani, dacă vom continua să beneficiem de facilităţile fiscale şi de alte programe de ajutor acordate de stat. România este în continuare o destinaţie nearshore atractivă, însă concurează cu alte state din regiune, precum Bulgaria, Ucraina, Cehia, Slovacia, dar şi cu statele Baltice şi Rusia”, a declarat John Cotterell, Chief Executive la Endava.

Strategia de creştere a Endava în regiune implică o campanie de recrutare care se va desfăşura prin intermeniul târgurilor de joburi, programelor de internship şi prin participarea la evenimente IT adresate specialiștilor cu experiență.

Endava a inaugurat un birou în Capitală

Endava a inaugurat astăzi un birou în Bucureşti, unde intenţionează să ajungă la peste 260 de angajaţi până la jumătatea anului viitor.
În prezent, la biroul din Capitală al companiei Endava lucrează aproximativ 100 de angajaţi, specializaţi în utilizarea metodologiilor de dezvoltare Agile pentru livrarea de proiecte software, mai ales pentru clienţi din servicii financiare şi servicii online.

“Rezultatele bune ale companiei determină o continuare a extinderii și a investițiilor noastre în România și Republica Moldova. Creșterea operațiunilor în această regiune a atins nivelul la care avem nevoie de un centru de livrări mai mare în București. Noul nostru sediu și recenta achiziție ne vor permite să creștem în București și să ajungem la peste 1.600 de angajați la nivel de grup în următorii 3 ani, dintre care circa 1.000 în România”, a mai declarat John Cotterell.

Amintim că grupul Endava mai activează şi pe pieţele din SUA, Marea Britanie şi din Republica Moldova.

Oficialii Endava vor ca până în iulie 2013 compania să depăşească 260 de angajaţi în București, iar până în 2014, să aibă peste 600 de angajaţi în Capitală.

Printre profilurile căutate de companie pentru biroul din Bucureşti se numără cele de dezvoltatori Java şi .NET, testeri şi arhitecţi software, manageri de proiect şi analişti de business şi de sistem.

„Avantajele competitive ale Bucureştiului sunt numărul mare de specialişti IT, universităţile locale care furnizează un număr considerabil de absolvenţi ai specializărilor IT, expertiza pentru o serie de tehnologii avansate, dar şi conexiunile excelente de zbor, care sunt vitale pentru un business dinamic”, a conchis John Cotterell.

Echipele Endava din Bucureşti sunt implicate în proiecte de dezvoltare software, în special pentru companii din zona serviciilor financiare şi a serviciilor online din Marea Britanie și Statele Unite, precum şi în proiecte pentru companii locale din sectorul financiar-bancar.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...