1EUR = 4.7621 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Enel a creat Electric City-ul imaginat de filmele SF - VIDEO

Oraşul electric al viitorului se află în pavilionul expoziţional Expo 2015 de la Roma. Oraşul este creat de Enel şi asigură nevoile energetice a până la 100.000 de oameni

04 mai, 2015 | | ECONOMICA.net

Compania italiană de utilităţi Enel, prezentă şi în piaţa energiei din România, creează, la Expo Roma/Milano 2015, primul oraş electric inteligent din lume, un veritabil Electric City, care asigură nevoile de energie a 100.000 de locuitori.


 
Enel a finalizat instalarea sistemelor de control şi management al reţelei, a centralelor de depozitare a energiei în exces, a reţelei de încărcare a autovehiculelor electrice şi a reţelei stradale de iluminat electric.

Oraşul Enel este capabil să satisfacă nevoile energetice ale unui număr de 100.000 de oameni.
 
Orașul inteligent Expo în cifre:


• 75 MW de capacitate instalată
• 1.000.000 kWh consum zilnic estimat
• 100 posturi de transformare de medie tensiune ce furnizează energie electrică pavilionului
• 100 de încărcare stații pentru vehiculele electrice (30 în zona Expo și 70 în afară)
• 8.500 de becuri cu LED-uri Archilede, care vor ilumina zona de expoziție și care vor economisi circa 280.000 kWh, aproximativ 36% din consum
• Un sistem de stocare, care va optimiza fluxul local de energie (270 kW)
• Un centru de operare a rețelei inteligente, care va fi activ 24 de ore pe zi
• Un showroom pentru vizitatori

 

Vezi aici VIDEO cu Electric City făcut de EnelEnel va fi, de asemenea, prezent la Expo cu un pavilion interactiv care, într-o pădure virtuală iluminată, va permite vizitatorilor să vadă interiorul unei camere de control al orașului inteligent, care este centrul nervos al acestui oraș, în care tehnicieni și experți interacționează cu diferite tehnologii prin care se gestionează fiecare centrală.

„Designul pavilionului a fost inspirat de ceea ce stă la bază participării Enel la Expo: ideea ca alimentele și energia, datorită dezvoltării de noi tehnologii, au mai multe în comun decât s-ar crede. Viitorul în aprovizionarea cu alimente și furnizarea de energie vor implica aceleași soluții: inteligente, producție mai rațională și mai puțin intensă, distribuirea mai eficientă și împărtășirea durabilă a resurselor disponibile, toate acestea vor ajuta la satisfacerea nevoile unei rase umane ce are o nevoie tot mai mare pentru a-și susține viața”, se arată într-un comunicat al companiei.

Enel este prezent şi în România, în sectorul energiei electrice, având distribuţia şi furnizarea de curent în sudul ţării. De asemenea, Enel este implicată şi în producţie, deţinând mai mutle parcuri eoliene în Dobrogea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO