Enel a extins cea mai mare unitate fotovoltaică din America de Sud cu încă 133 MW

Filiala braziliană de energie regenerabilă a Grupului Enel, Enel Green Power Brasil Participações Ltda. (“EGPB”), a pus în funcțiune extensia de 133 MW a centralei sale solare São Gonçalo, de 475 MW, cea mai mare unitate fotovoltaică din America de Sud, situată în São Gonçalo do Gurguéia, în statul Piauí, din nord-estul Braziliei, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - joi, 18 feb. 2021, 17:33
Enel a extins cea mai mare unitate fotovoltaică din America de Sud cu încă 133 MW

Construirea secțiunii de 133 MW a presupus o investiție de aproximativ 422 de milioane de reali brazilieni, echivalentul a cca. 100 de milioane de euro.

“Punerea în funcțiune a primei extensii a impresionantului parc solar din São Gonçalo reprezintă un pas important pentru Enel în Brazilia și ne consolidează poziția de lider pe piața energiei solare”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power și responsabil de linia de business Global Power Generation din cadrul Enel.

“În ciuda provocărilor impuse de scenariul actual, am început recent construirea a 1,3 GW de capacitate regenerabilă în Brazilia, care include o nouă secțiune de 256 MW a parcului solar São Gonçalo. Ne menținem angajamentul de a contribui la dezvoltarea pieței de energie din țară și de a conduce recalibrarea ecologică în Brazilia, așa cum o facem la nivel global”, a mai spus Bernabei.

În august 2019, Enel a anunțat începerea lucrărilor de construcție la extensia de 133 MW a parcului solar, aflat în acest moment în funcțiune. Anterior, lucrările de construcție la prima fază a parcului São Gonçalo, de 475 MW, începuseră în octombrie 2018, iar unitatea a fost conectată la rețea în ianuarie 2020.

Se estimează că noua extensie, de 256 MW, a cărei construcție a început în 2020, va fi pusă în funcțiune anul acesta, capacitatea totală a parcului din São Gonçalo urmând să ajungă la 864 MW. Astfel va deveni cea mai mare unitate de producție a Enel din lume aflată în construcție. Grupul Enel va investi aproximativ 735 de milioane de reali brazilieni, echivalentul a aproximativ 142 de milioane de dolari, în construirea celei de-a treia faze a centralei.

Întregul parc solar de 864 MW din São Gonçalo va include peste 2,2 milioane de panouri solare și, complet funcțional, va putea genera mai mult de 2,2 TWh anual și va evita emisii de peste 1,2 milioane de tone de dioxid de carbon pe an. São Gonçalo este prima unitate Enel din Brazilia care folosește module solare bifaciale care captează energia solară pe ambele părți ale panoului. Datorită utilizării acestei tehnologii, producția de energie va crește cu până la 18%, conform estimărilor.

Din capacitatea totală instalată în São Gonçalo:

• 599 MW, care includ cei 256 MW aferenți celei de-a treia faze, cei 133 MW ai fazei a doua și o parte din cei 210 MW ai primei faze sunt susținuți prin contracte de furnizare a energiei negociate cu clienții corporativi de pe piața braziliană de energie liberă
• Ceilalți 265 MW din prima fază sunt susținuți de contracte de furnizare pe o perioadă de douăzeci de ani cu un grup de companii de distribuție care operează pe piața reglementată din Brazilia.

În timpul lucrărilor, au fost puse în aplicare protocoale riguroase de siguranță, în contextul pandemiei și în conformitate cu măsurile impuse de autoritățile sanitare, cu scopul de a asigura protecția necesară a celor implicați în construirea centralelor, precum și a comunităților în care se află parcul. Compania a stabilit reguli stricte privind călătoriile, care prevăd o perioadă de carantină preventivă în cazul în care lucrătorii trebuie să meargă în orașe aflate în afara regiunii în care este amplasat șantierul, intensificarea acțiunilor de igienizare a facilităților, vehiculelor și spațiilor înconjurătoare de pe șantiere, precum și măsuri pentru a asigura practici de lucru sigure. Pe șantiere, echipele au fost organizate astfel încât să se mențină și să se respecte distanțarea socială. Enel Green Power desfășoară, de asemenea, campanii masive de testare la fiecare două săptămânicare implică toți lucrătorii de pe șantiere.

În Brazilia, Grupul Enel, prin filialele sale EGPB și Enel Brasil, are o capacitate totală regenerabilă instalată de peste 3,4 GW, din care 1.210 MW provin de la centrale eoliene, 979 MW de la centrale fotovoltaice și 1.269 MW de la centrale hidroelectrice.

Enel este o companie energetică multinațională și un lider integrat pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare companie de utilități din Europa raportat la EBITDA din activități curente. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 87 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienți casnici și companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează unități de producție cu o capacitate instalată de peste 47 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Oceania.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...