Enel a pus 72 de puncte de încărcare a mașinilor electrice la magazine Mega Image

Enel X România, filială a liniei de afaceri pentru servicii energetice avansate a Grupului Enel, Enel X, a colaborat cu retailerul Mega Image, extinzând infrastructura națională de mobilitate electrică prin instalarea a 72 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice în București și în alte 11 localități, potrivit unui comunicat de presă al celor două companii.
Mihai Nicuţ - lun, 28 iun. 2021, 13:49
Enel a pus 72 de puncte de încărcare a mașinilor electrice la magazine Mega Image

Dintre acestea, 46 de puncte de încărcare Enel X au fost instalate la supermarketurile Mega Image din București, 18 în județul Ilfov (Mogoșoaia, Popești Leordeni, Jilava, Voluntari, Otopeni, Chitila, Bragadiru, Corbeanca), 4 în județul Timiș (Timișoara, Dumbrăvița) și 4 în județele Giurgiu și Vrancea. Cu aceste unități, rețeaua Enel X România crește la peste 154 de puncte de încărcare în peste 20 de localități din țară.

„Vânzările de vehicule electrice și hibride în România sunt în continuă creștere și suntem foarte bucuroși să răspundem nevoilor utilizatorilor prin extinderea infrastructurii noastre de mobilitate electrică cu noi puncte de încărcare a vehiculelor electrice în București și alte patru județe.

Parteneriatul nostru cu Mega Image va îmbunătăți accesul la infrastructura de încărcare pentru cei care optează pentru mobilitatea electrică, în urma angajamentului nostru de a permite transportul oriunde în țară într-un mod mai curat și mai sustenabil. În același timp, accelerează tranziția la mobilitate verde și ne întărește obiectivele pentru mobilitate cu emisii zero și transport electrificat”, a declarat Daniel Ortiz, directorul general al Enel X România.

„Grija pentru mediu rămâne una dintre preocupările noastre principale și suntem mândri că avem ocazia să ne implicăm în proiecte de impact pentru un viitor sustenabil. Vrem să încurajăm comunitățile din care facem parte să adopte comportamente responsabile, iar asigurarea unei infrastructuri pentru mașinile electrice este o investiție în viitorul nostru, al tuturor”, Adrian Nicolaescu, vicepreședinte marketing, e-commerce, comunicare și susținere Mega Image.

Infrastructura de încărcare instalată se bazează pe noile soluții de încărcare inteligentă ale liniei de afaceri globale Enel X. Parteneriatul cu Mega Image implică instalarea a 5 stații de încărcare JuicePump și a altor 31 de stații de tip JuicePole.

Soluția JuicePump permite încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii. Unitățile JuicePole au o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare permițând încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii.

Enel X România instalează infrastructură de încărcare în incinta „Partenerilor de reîncărcare”, inclusiv centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de mașini electrice. Instalarea și întreținerea infrastructurii de încărcare nu implică niciun cost pentru partenerii de reîncărcare ai companiei, în schimbul disponibilității zonelor de parcare.

Compania oferă, de asemenea, un serviciu similar municipalităților care sunt interesate să îmbunătățească calitatea aerului prin încurajarea mobilității electrice. Enel X România ajută autoritățile locale să identifice cele mai adecvate soluții și asigură instalarea și întreținerea infrastructurii de reîncărcare fără costuri, pe locurile de parcare publice.

Enel X este linia globală de afaceri a Grupului Enel, care oferă servicii care accelerează inovarea și conduc tranziția energetică. Lider global în sectorul soluțiilor energetice avansate, Enel X gestionează servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie pentru circa 6 GW de capacitate totală la nivel global și circa 100 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial, precum și 195.000 de puncte de încărcare1 pentru vehicule electrice puse la dispoziție pe tot globul.

Cu o prezență de peste 25 de ani pe piața locală, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent peste 875 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești.

Te-ar mai putea interesa și
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune cât mai mici, aşa cum a trebuit şi în pandemie să ia măsuri speciale,......
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York a rămas principalul centru financiar global, în timp ce Londra şi-a păstrat locul doi, iar oraşele din China ...
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 60 de oraşe ...
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea acestora
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea ...
Cele mai puternice autorităţi de reglementare din China au intensificat vineri restricţionarea criptomonedelor, interzicând ...