1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Enel construieşte un parc eolian de 140 MW în Africa de Sud, cu o investiţie de 180 milioane euro

Grupul energetic italian Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power RSA (EGP RSA), a început lucrările pentru construcţia parcului eolian Oyster Bay, cu o capacitate de aproximativ 140 MW, în municipalitatea Kouga din provincia Eastern Cape din Africa de Sud, o investiţie de 180 milioane euro, a anunţat, luni, compania, potrivit News.ro.

27 mai, 2019 | News.ro

Construcţia parcului Oyster Bay, al patrulea proiect eolian din Africa de Sud al Grupului Enel, ar deveni operaţional în al doilea trimestru din 2021, potrivit companiei.

"Odată cu începerea construcţiei celui de-al patrulea proiect eolian din Africa de Sud, în provincia Eastern Cape, continuăm să contribuim la dezvoltarea socio-economică a zonei, prin energia cu zero emisii şi prin iniţiativele menite să creeze valoare comună. Aceste iniţiative includ modelul inovator implementat pe şantierul de construcţie al Oyster Bay, precum şi activităţile sustenabile centrate pe educaţia ştiinţifică şi tehnologică în zona din vecinătatea proiectului nostru. Privind înainte, vom continua să valorificăm multitudinea de resurse regenerabile din Africa de Sud, prin producţia de energie sustenabilă, prin educaţie şi dezvoltare", spune Antonio Cammisecra, director al Enel Green Power, potrivit News.ro.

Programat să devină operaţional în al doilea trimestru din 2021, parcul Oyster Bay, cu 41 de turbine eoliene, va genera aproximativ 568 GWh pe an, prevenind emisia unei cantităţi de aproximativ 590.000 tone de dioxid de carbon în atmosferă în fiecare an. Parcul eolian va fi susţinut printr-un contract de furnizare a energiei pe 20 de ani cu Eskom, companie de utilităţi Sud-Africană, ca urmare a licitaţiei organizate de guvernul Sud African prin programul Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme (REIPPPP), prin care Grupul Enel a câştigat cinci proiecte eoliene de 700 MW, în aprilie 2015, în cea de-a patra rundă a licitaţiei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO