Enel Distribuţie Muntenia începe lucrările de modernizare la staţia de transformare Nord din Bucureşti

Enel Distribuție Muntenia începe lucrările de modernizare pentru stația de transformare (înaltă/medie tensiune) Nord ce deservește zona de nord a capitalei, dar și anumite părți din zona centrală. În urma lucrărilor de modernizare și consolidare, ce vor necesita o investiție estimativă de 54 milioane lei, cei aproximativ 100.000 de clienți deserviți de stație vor beneficia de mai multă siguranță în alimentarea cu energie electrică și de un confort sporit.
Economica.net - mie, 22 iul. 2015, 09:52
Enel Distribuţie Muntenia începe lucrările de modernizare la staţia de transformare Nord din Bucureşti

Stația de transformare 110/20 kV Nord a fost pusă în funcțiune în anul 1965. Această stație de transformare alimentează cu energie electrică, prin intermediul rețelei de medie și joasă tensiune, peste 100.000 de clienți din zona de nord a Bucureștiului dar și din zona centrală (Dorobanți, Stefan cel Mare, Piața Romană, B-dul Tei, Victoriei, Banu Manta, Titulescu, Kisseleff, Sos. Nordului, N. Caranfil, Calea Griviței). La finalul lucrărilor, stația va avea o putere instalată de 200 MVA (Mega Volt Amper), asigurând astfel o mai mare stabilitate a rețelei și posibilitatea unui consum mai mare.

Lucrările de modernizare se vor desfășura în mai multe etape. Astfel, se vor înlocui celulele de înaltă tensiune cu echipamente utilizând tehnologie GIS (Gas Insulated Switchgear), sigură și foarte fiabilă. Se vor înlocui transformatoarele de putere cu transformatoare noi. De asemenea, se vor înlocui celulele de medie tensiune cu celule de medie tensiune duble la 10 kV și celule compacte la 20 kV. În plus, se vor înlocui dulapurile de protecții și panourile de servicii auxiliare cu dulapuri echipate cu terminale de protecții noi și dulapuri noi de servicii auxiliare astfel încât stația de transformare să fie integrată în sistemul de control de la distanță (telecontrol). În plus, deoarece clădirea în care se află stația este încadrată la gradul 2 de risc seismic, lucrările de consolidare vor reprezenta o parte importantă în demersul de modernizare, pentru a minimiza riscurile de prăbușire în caz de cutremur.

Implementarea programului Telecontrol în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu a început în 2009. În perioada 2009 – 2014, 74% din stațiile primare ale Enel Distribuție Muntenia au fost modernizate complet pentru a permite controlul de la distanță. Programul va continua în următorii ani, până când toate staţiile primare aparţinând Enel Distribuţie Muntenia vor fi modernizate complet şi controlate integral de la distanţă.

Unul dintre principalele beneficii ale sistemul Telecontrol este că permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie aproape instant, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. În cazul apariţiei unei defecţiuni, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să o inspecteze, acţiune ce necesită timp, sistemul Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor. În plus, sistemul Telecontrol reprezintă un prim pas pentru reţelele inteligente, ce permite alături de contorul inteligent, o conectare digitală între contor şi sistemul de control, aducând astfel multiple beneficii consumatorilor.

Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Grupul Enel este o companie energetică multinațională și un jucător integrat de top pe piața de electricitate și gaze naturale din lume, concentrându-se în special în Europa și America latină. Grupul activează în peste 30 de țări de pe patru continente, generând electricitate din peste 96 GW de capacitate instalată netă și distribuind electricitate și gaz printr-o rețea ce acoperă circa 1,9 milioane km.

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției si furnizării de electricitate, dar si al producției de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 3.100 de angajați pe plan local si oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale tării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat si Dobrogea, totalizând aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Te-ar mai putea interesa și
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică......
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...